Talisker 18 Year Old

Single Malt Scotch Whisky 0.7l.

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010001M0455
Шотландското едномалцово уиски Talisker се произвежда в най-старата дестилерия на остров Скай, край морето. То се произвежда от 1830 година и неговият аромат и вкус веднага ви напомня за суровия му роден край. Всяка глътка от уискито има вкус на самия остров Скай, едно от най-далечните, най-ветровити, но и най-красиви места в Шотландия. Talisker 18 Year Old е награждавано уиски. Характерът му е богат и мек, съвсем леко опушен, със сладки и топли нотки и при това настойчив. Talisker 18 Year Old е истински шедьовър сред уискитата от единичен малц. През 2007 година печели титлата „Най-доброто едномалцово уиски в света“ от World Whiskies Awards. Има богат вкус на сливи Виктория, зелена ренклода, сушена портокалова кора с карамел от кафява захар и малко пушек. Постепенно се разкриват нотки на катран и твърд карамел с искра на лют пипер накрая. Сервирайте го с малко вода, за да се разкрият плодовите, карамелените и димните нотки. Talisker 18 Year Old е перфектен подарък за ценителите на уискито, които искат да открият нова дълбочина на вкуса на опушените островни уискита от единичен малц.

Alc.%: 45.80%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението „Талискър“ и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името „Talisker“ произлиза от старонорвежкото „Thalas Gair“, което означава „Наклонена скала“. Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.