Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Teacher’s

Teacher’s

Налично

23,40 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 1 l.
Вносител Максиъм България ЕООД
Притежава дълбок и силен малцов аромат, леки акценти на торф, със сладък привкус на круши и мед. Вкусът е предизвикателен и вълнуващ вкус на малцово уиски, плътен и затоплящ. Финалът е умерено дълъг, плодов, с лека опушеност. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Teacher’s
Teacher’s Highland Cream съдържа 45% едномалцови уискита. Тайната рецепта включва между 35 и 38 едномалцови и 3 зърнени дестилата. На това се дължи уникалният му стил, изпълнен с със силен характер, дълбочина и несравним вкус.
Вкусов профил
Аромат: Дълбок и силен малцов аромат, леки акценти на торф, със сладък привкус на круши и мед.
Вкус: Предизвикателен и вълнуващ вкус на малцово уиски, плътен и затоплящ.
Финал: Умерено дълъг, плодов, с лека опушеност.
История на производител
Тази марка е основана от Уилям Тийчър, който заради новите закони за лицензите започва да продава собствени си блендове през 1830 г. През 1832 г. стартира продажбата на смесено шотландско уиски от магазина на съпругата си в Глазгоу. 30 години по-късно усъвършенства Teacher’s Highland Cream – бленд, създаден от повече от 30 различни едномалцови уискита. Уилям Тийчър умира през 1876 г. и оставя в наследство бизнеса на двамата си синова – Адам и Уилям-младши, които преместват продукцията от Глазгоу в Сейнт Инок (St. Enoch), където остава до 1991 г.
За да подсигури добро количество на продукцията на висококачественото уиски, Адам Тийчър построява дестилерията Ardmore, която се превръща в една от най-големите в Шотландия. След края на Сухия режим Teacher’s стъпва на американския пазар през 1933 г.
А след края на Втората световна война бизнесът се нуждае от още разрастване. През 1957 г. купуват Glendronach. Днес продажбите се осъществяват с повече от 100 страни по цялото земно кълбо. Teacher’s е водеща марка на пазара в Индия и Бразилия. През 2007 г. ръстът в продажбите на Highland Cream достига до 7.6% от всички продажби на смесени шотландски уискита в Обединеното кралство. 
Мнения за Teacher’s

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта