Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Tenuta Ca Bolani Aquilis Sauvignon Blanc Friuli

Casa Vinicola Zonin

Налично

41,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Миди, безмесни предястия, тестени изделия и ястия с ориз съдържащи морски дарове
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Фриули (Friuli)
Температура за сервиране 8 - 10°
Сорт Совиньон Блан (Sauvignon Blanc)
Вносител Делион ООД
Ароматът е свеж и интензивен, с намек на зелени чушки, бъз и салвия. Вкусът е свеж, атрактивно плодов и устойчив. Цветът е бледо сламено-жълт, със зеленикави оттенъци. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Tenuta Ca Bolani Aquilis Sauvignon Blanc Friuli
Цвят: бледо сламено-жълто със зеленикави оттенъци
Аромат: свеж и интензивен, с намек на зелени чушки, бъз и салвия
Вкус: свеж, атрактивно плодов и устойчив.
История на производител
Изба The Tenuta Ca' Bolani лежи в сърцето на Aquileia D.O.C и представлява най-голямата самостоятелна площ от засети лозя в Северна Италия (около 600 хектара). Това е било първата закупена собственост от Зонин извън Венето през 1970г. Мястото е било реставрирано и превърнато в един от най-ценните и скъпоценни камъни на винаро-лозарския сектор на Friuli. Днес изба Tenuta Ca'Bolani става все по-добре позната по целия свят благодарение на елегантността и изтънчеността на своите вина и постоянния си стремеж за постигане на изключително качество - както в лозето, така  и в самата изба.
В района на Aquileia равновесието на микроклимата е съвършен: умерените ветрове от Адриатическо море намаляват топлината на слънцето в разгара на лятото, което дава възможност за отлично узряване на плодовете и понижаването на температурата през нощта, което подобрява първичните аромати на гроздето. Това придава на вината интензивна личност.

Casa Vinicola Zonin е един от най-важните  производители на вино не само в Италия, но и в света. Дистрибутира и продава  вина и пенливи вина под марката Зонин, както и тези на останалите 9 имота, собственост на фамилията. Вдъхновен от принципа „всеки регион има свои традиции, всеки район има свои собствени вина“, Gianni Zonin от края на 60-те години подбира най-добрите тероари, затвърждавайки Casa Vinicola Zonin като това, което е днес – лозя с площ от около 2.000 хектара, наблюдавани от 32 енолози и агрономи. Това се допълва от 9-те имота, разположени в 7-те най-добри винарски района в Италия, както и имот в Barboursville Vineyards във Вирджиния, САЩ.
Начело на компанията през 1967 година застава Gianni Zonin.  По късно към компанията се присъединяват  тримата му синове, които представляват седмото поколение от историята на компанията.. Domenico Zonin отговаря за производството и техническата област Francesco Zonin е отговорен за продажби и маркетинг,  а Michele Zonin застава начело на финансовия отдел.
Мнения за Tenuta Ca Bolani Aquilis Sauvignon Blanc Friuli

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта