Количка
Drinklink

The Black Grouse 

Famous Grouse

Налично

26,65 лв.
Добави в любими
Марка Famous Grouse
Брой в кашон 6
Грамаж 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД 
Ароматът е умерен, леко опушен, с доволима сладост. Вкусът е балансиран, опушен, с карамелени нотки. Финалът е дълъг, с приятен дъбов послевкус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за The Black Grouse 
Висококачествен бленд (от англ ез. blend - смес), преминал процес на торфено опушване. Представител на The Famouse Grouse, отличен с 94 точки от Джим Мъри в „the Whisky Bible“ (“Библията на уискито”).
Вкусов профил
Аромат: умерен, леко опушен, с доволима сладост.
Вкус: балансиран, опушен, с карамелени нотки.
Финал: дълъг, с приятен дъбов послевкус.
История на производител
Историята на най-известната птица в света започва през 1896 г., когато Матю Глог наследява семейния винарски бизнес. Дядото, също Матю, създава бизнес в Пърт през 1835 г., а чичото на Матю, Уилям, започва да се занимава с блендинг (от англ. ез. blending - смесване) на уиски през 1860 г.
През годините поколоения на фамилията Глог са се трудили рамо до рамо с майстори в блендинга, дестилацията, бъчварството и търговията, за да превърнат уискито си в повече от известно. Домът на The Famous Grouse е дестилерията Глентърет („Glenturret distillery“) в Крийф – най-старата дестилерия в Шотландия. 
Методите и принципите на Матю Глог се следват стриктно и днес. Зърното, водата, бъчвите и сръчните ръце са жизненоважните елементи, които съставят идеалния бленд. Всяка партида ечемик, царевица и зелен малц преминават фина селекция. За да се осигури качеството на крайния резултат, процесът на отлежаване строго се контролира още от засаждането на фиданките, през добива на дървения материал и направата на бъчвите. В тях се крие магията на вкуса във всяка капка The Famous Grouse. Но създаването на блендед уиски, не е само магия. То е и сложен процес на изкусно смесване на вискокачествени малцове и зърно, майсторски дестилирани и поставени да отлежават в най-добрите бъчви при най-добрите условия.
Обратно към продукта