The Macallan 15 Y.O. Double Cask

Malt Scotch Whisky
189,00 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
162120012
Повече информация
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД

Macallan 15yo Double Cask е поредната звезда излязла от тази световно известна дестилерия. 15 годишният сингъл малц е прекарал годините си в отлежаване в бъчви от европейски и американски дъб, които преди това са били пълни със шери Олоросо. Както може и да се очаква резултатът е на ниво.

Ароматът е на стафиди, ябълка и дъб. Вкусът е на сушени плодове поръсени с канела. Финишът предлага затоплящо джинджифилово усещане в комбинация с далечен намек за мед и маслен карамел.

История на производител: Macallan

Силният характер и славата на едномалцовото шотландско уиски The Macallan се дължат на спазването на шест фундаментални принципа: • Източник на изящество Това е дестилерията, построена в началото на XVIII век, която заема гордо своето място в земи с площ 370 акра. В тяхна близост преминава реката Спей, чиито води са основният източник за дестилерията. • Удивително малки дестилатори Дестилаторите на The Macallan са сред най-малките в Спейсайд. Техните уникални размер и форма позволяват на алкохола да осъществи пълен контакт с медта, като помага на „новия“ алкохол да се концентрира и да получи богат плодов и плътен вкусов характер. Удивителните дестилатори са медни, 14 на брой и с вместимост 3900 литра. Славата им толкова голяма, че се появяват и на гърба на банкнота на шотландските £10. • Прецизна селекция Максималното точното подбиране на най-висококачествения дестилат осигурява най-доброто едномалцово уиски. • Изключителни дъбови бъчви Измайсторени според изискванията на The Macallan, тези дъбови бъчви играят огромна роля за качеството, натуралните цветове, неповторимите аромати и вкусове на уискито. • Естествен цвят Цветът на всяка бутилка уиски The Macallan е напълно естествен. Единствено контактът на дестилирания алкохол с дъбовите бъчви по време на отлежаването придава характерно оцветяване. • Несравним продукт The Macallan е отлично произведение на изкуството на едномалцовото уиски, резултат от чисти и качествени суровини, дълбоки познания и майсторски умения.