Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Tullamore D.E.W. 10 Y.O.

Tullamore D.E.W.

Налично

58,90 лв.
Добави в любими
Марка Tullamore D.E.W.
Грамаж 700 ml.
Вносител Трансимпорт ООД
Ароматът му е необичайна комбинация от тропически плодове и землисти аромати, с екзотични нотки на ананас, окосена трева и опушена дървесина. Вкусът е богата комбинация от плодове и опушена дървесина, напомняща за коледен сладкиш, и флорални нотки в съчетание с манго и кайсия. Финалът е продължителен и мек, придружен от плодова сладост, с подчертани нотки на дъб. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Tullamore D.E.W. 10 Y.O.
Tullamore D.E.W. 10 Y.O. е единственото едномалцово ирландско уиски, отлежало до съвършенство в четири вида бъчви – от бърбън, шери, мадейра и порто. Стареенето в тези специално селектирани бъчви подсилва и уплътнява аромата, в резултат на което вкусът на това легендарно ирландско уиски придобива изключително наситен и мек характер.
Вкусов профил
Аромат: Необичайна комбинация от тропически плодове и землисти аромати, с екзотични нотки на ананас, окосена трева и опушена дървесина.
Вкус: Богата комбинация от плодове и опушена дървесина, напомняща за коледен сладкиш, и флорални нотки в съчетание с манго и кайсия.
Завършек: Продължителен и мек, придружен от плодова сладост с подчертани нотки на дъб.
История на производител
Tullamore D.E.W. се заражда в сърцето на Ирландия още през 1829 г., когато в Тъламор, графство Офали, е открита дестилерията Tullamore. Името D.E.W. е получено от инициалите на Даниел Е. Уилямс (Daniel E. Williams), един от работниците в дестилерията Tullamore, който застава начело на цялото производство и става главен ръководител. Три e магическото число за Tullamore D.E.W. – тройно дестилирано, то е уникална комбинация от три вида ирландско уиски – малцово, зърнено и уиски от медни казани. В резултат на това Tullamore D.E.W. е три пъти по-меко, с присъща елегантна комплексност.
Обратно към продукта