Количка
Drinklink

Tullamore D.E.W. Phoenix

Tullamore D.E.W.

Налично

55,00 лв.
Добави в любими
Alc.% 55,00%
Марка Tullamore D.E.W.
Брой в кашон 6
Грамаж 700 ml.
Вносител Трансимпорт ООД 
Ароматът е леко пикантен в началото, последван от карамел и ванилия. Вкусът е силно пикантен, с нюанси на карамел, деликатни флорални нотки и дъб след добавяне на малко вода. Финалът е с дълготраен завършек, с продължителна топлина, перфектен баланс на сладост и пикантност. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Tullamore D.E.W. Phoenix
Tullamore D.E.W. Phoenix е най-новият член на ирландското семейство Tullamore D.E.W. и е израз на великата история на град Тъламор, Ирландия. През 1785 г. жителите на градa стават свидетели на опустошителен инцидент с летящ балон. Пламъците опожаряват почти целия град, но благодарение на силата и оптимизма на хората той е възстановен. След този ден в герба на града е инкорпориран феникс. Водени от надеждата в сърцата си, жителите възраждат града и така няколко десетилетия по-късно, през 1829 г., е създадена и дестилерията Tullamore.
Tullamore D.E.W. Phoenix, със своите характерни малцови нотки и дълбок дъбов аромат, печели златен медал на Irish Whiskey Masters 2013 още през първата си година на пазара.
Вкусов профил
Аромат: Леко пикантен в началото, последван от карамел и ванилия.
Вкус: Силно пикантен, с нюанси на карамел, деликатни флорални нотки и дъб след добавяне на малко вода.
Финал: Дълготраен завършек с продължителна топлина, перфектен баланс на сладост и пикантност.
История на производител
Tullamore D.E.W. се заражда в сърцето на Ирландия още през 1829 г., когато в Тъламор, графство Офали, е открита дестилерията Tullamore. Името D.E.W. е получено от инициалите на Даниел Е. Уилямс (Daniel E. Williams), един от работниците в дестилерията Tullamore, който застава начело на цялото производство и става главен ръководител. Три e магическото число за Tullamore D.E.W. – тройно дестилирано, то е уникална комбинация от три вида ирландско уиски – малцово, зърнено и уиски от медни казани. В резултат на това Tullamore D.E.W. е три пъти по-меко, с присъща елегантна комплексност.
Обратно към продукта