Уиски

Филтрирай
Cardhu Amber Rock
Cardhu Amber Rock Разфасовка 700 ml.
Ароматът е Сладък, плътен и жизнен с нотки на пресни круши и маслен сладкиш. Вкусът е преливащ от живот, а завършекът е дълъг, пикантно-сладък, кремав и комфортен.
Cardhu Gold Reserve  whit 2 glasses
Cardhu Gold Reserve  whit 2 glasses Разфасовка 700 ml.
Цветът е кехлибарен, като на слънчева светлина придобива цвят на антично злато. Ароматът първоначално е скромен, мек и нежен, преминаващ през нотки на ананас и тропически плодове и завършващ с едва уловим аромат на пушек.  Вкусът е богат и мек, с топли нотки на опечена ябълка и торф, а завършекът е затоплящ с пиперлива подправка, лека соленост в затихващия послевкус и нотки на бадем и ябълки.
Cardhu 12 YO with 2 glasses
Cardhu 12 YO with 2 glasses Разфасовка 700 ml.
Вкусът е добре балансиран и мек, сладък и свеж. Характеризира се с аромат на сладък мед и ядки, цвета е златен мед, а завършека е продължителен сладък пушек и с пресъхващ послевкус. 
Cardhu 18 YO
Cardhu 18 YO Разфасовка 700 ml.

Притежава цвят на излъскана мед, мек и сладък вкус, същевременно лек с трапчива киселинност. Ароматът е ненатрапчив, естествен, наситен, балансиран и много комплексен. Завършекът е продължителен, , постепенно изсъхващ и богат на какаови нотки.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

Откъде идва уискито? „От магазина“ не е грешен отговор, но не задоволява любопитството дори в най-малка степен. Истинският отговор на този въпрос историята пази ревностно. Ние само знаем, че се намира някъде между Шотландия и Ирландия в средата на 15 в., когато тайните на дестилацията били донесени от Средния изток. Шотландците и ираландците, които вече били наясно с процеса на отглеждане на зърнени култури, използвали новата техника, за да получават алкохол от различни ферментирали зърнени каши. В началото използвали този алкохол само по медицински причини. Но не след дълго се превърнал в предпочитана напитка. Кога е открит метода на съхраняване в бъчви също е въпрос, лишен от конкретен отговор. Но е абсолютно сигурно, че когато този начин за съхранение започнал, веднага се е установило, че това придава на суровия алкохол пленяващ цвят и мек и пивък вкус. В наши дни престоят в дъбови бъчви трябва да е най-малко 3 години, за да може крайният продукт законно да бъде наричан „уиски“.

Процесът на дестилиране на ферментирали зърнени каши и отлежаване в дъбови бъчви е разпространен по цялото земно кълбо. В резултат на това видовете уиски са забележително много. Основната разлика е мястото на производството, но е съществена и разликата в изписването на англисйката дума за уиски – „whisky“ се използва само за шотланските уискита, а „whiskey“ – за всички останали. Според съставките си усикитата могат да бъдат разделени в три основни групи – малцово, зърнено, смесено. Според произхода си могат да се категоризират като шотландско, ирландско, американско, канадско, японско и други. В зависимост от начина на дестилация, ферментациа и периода на отлежаване също се разпределят в различни категории. Но независимо колко е организиран светът на уискито, пътешествието из него винаги ще е непредсказуемо, вълнуващо и запомнящо се. 

Рейтинг: 4.7 от 5 / Гласували: 18 глас(а)