Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Aberfeldy 12 Y.O. 2 броя

Aberfeldy

Налично

117,58 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40,00%

Ароматът е интензивен, балансиран, с медени и пелинови нотки и ананасови оттенъци. Тялото е плътно. Вкусът е сладък, малцов, деликатен торфен привкус. Финалът е малцов, с цитрусов оттенък, с изразено сух завършек.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Aberfeldy 12 Y.O. 2 броя

Класическо 12-годишно едномалцово шотландско уиски, дестилирано на територията на Хайлендс (Highlands). Красотата на този продукт е не само в изчистения дизайн на бутилката и стилния етикет, а, разбира се, в светлокехлибарения цвят, очарователния аромат и съвършено балансирания вкус. Това е и едномалцовият вълшебник, който се крие в характера на уискитата от портфолиото на Dewar’s. Вкусов профил Аромат: Интензивен, балансиран, с медени и пелинови нотки и ананасови оттенъци. Тяло: Плътно. Вкус: Сладък, малцов, деликатен торфен привкус. Финал: Малцов, с цитрусов оттенък, с изразено сух завършек.

История на производител

Дестилерията Aberfeldy е родното място на високо ценените Aberfeldy 12 и Aberfeldy 21. Дестилерията се разполага достойно на мястото, където най-високата планина на Пертшир, най-дълбокото езеро и най-дългата долина се срещат – в историческото и географското „сърце“ на Шотландия. Aberfeldy е построена от John Dewar & Sons Ltd. през 1896 г. и официално е отворена през 1898 г. Това единствената дестилерия, строена някога от фамилията Dewar, която се намира на 2 мили от родното място на основателя – Джон Дюър.  Уискито, което се създава там, съдържа изворна вода само от Питили Бърн (Pitilie Burn). Това едномалцово шотландско уиски лежи в основата на всички блендове на Dewar’s, като им придава подчертан вкус с медено-пелинени нотки. 

Мнения за Aberfeldy 12 Y.O. 2 броя

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта