Филтрирай
Избрани филтри
 1. Марка
  American Eagle
 2. Марка
  Koval
Опции за пазаруване
Категория
 • БЪРБЪН
Марка
 1. Bulleit
 2. American Eagle
 3. Baker's
 4. Basil Hayden's
 5. Benchmark
 6. Booker's
 7. Buffalo Trace
 8. Eagle rare
 9. Evan Williams
 10. Four Roses
 11. Heaven'S Door
 12. Hudson
 13. Jack Daniels
 14. Jefferson'S
 15. Jim Beam
 16. Journeyman
 17. Kentucky Owl
 18. Knob Creek
 19. Maker’s Mark
 20. Wild Turkey
 21. Woodford
 22. Bowsaw
 23. Koval
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница
 1. Koval Rye Organic Разфасовка: 500 ml.
  82,99 лв.
 2. Koval Organic Разфасовка: 500 ml.
  84,99 лв.
 3. Koval Organic Разфасовка: 200 ml.
  46,99 лв.
 4. Koval Four Grain Organic Разфасовка: 500 ml.
  84,99 лв.
 5. Koval Four Grain Organic Разфасовка: 200 ml.
  46,99 лв.
 6. Koval Millet Organic Разфасовка: 500 ml.
  82,99 лв.
 7. American Eagle Разфасовка: 700 ml.
  27,83 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница

Американско

Пионерите в производството на уиски по северноамериканските земи са втората вълна от заселници, започнала през 1745 г. Разбира се, това са основно шотландци и ирландци, носещи със себе си ценното познание за дестилация на алкохол от зърно. Въпреки че историята на американското уиски започва сравнително късно, днес САЩ са на второ място в света в производството и продажбата на уиски.

Отличителната черта е, че за производството му се използват царевица и ръж, във варен вид, което опростява процеса на правенето на уиски. Друга специфика на този вид уиски е отлежаването му в обгорени дъбови бъчви. Но откъде и как се е появил този метод, не е известно с точност. Възможно е да е случайност или стара техника за обгаряне на бъчвите преди използване, когато преди това в тях се е държало нещо друго. Може и да е съвсем умишлено, тъй като производителят е осъзнал, че това ще придаде сладък вкус и богат златист цвят.

Основно тези уискита могат да бъдат групирани в следните категории:

Бърбън – произвежда се от зърнена каша с минимум 51% царевица, но не повече от 79%. Отлежава в нови, обгорени бъчви от бял дъб. Проявява типичния за американско уиски по-сладък вкус. Макар да не съществува официално правило, обвързващо напитката с конкретно място на производство, почти всички дестилерии за бърбън са разположени в щата Кентъки.

Царевично – произвежда се от зърнена каша с най-малко 80% царевица (ако царевицата е под 79%, влиза в категория бърбън). Не изисква продължително отлежаване и може да се бутилира почти веднага след дестилацията.

Ръжено – за производството му е необходима зърнена каша, която съдържа най-малко 51% ръж. Зрее в нови и обгорени дъбови бъчви. Вкусът е по-остър и по-плътен в сравнение с бърбъна, което го прави чудесна негова алтернатива в коктейла Old Fashioned.

Тенеси - за производство му се използва царевица (не по-малко от 51% в смес от зърнени култури). Две са основните разлики между това уиски и бърбъна. Да се произвежда в щата Тенеси и да се филтрира в специална система през кленов въглен. В резултат се получава много по-деликатна напитка.

Пшенично – основна съставка тук е пшеничната каша със съдържание на най-малко 51% пшеница. За зреенето отново са необходими нови и обгорени дъбови бъчви. Пшеницата е единственото, което го отличава от бърбъна и прави вкуса по-мек.

Бяло куче – името идва от английското “White dog”. Наричано е още “moonlight” (лунна светлина) и “white whiskey” (бяло уиски). Отличителното тук е, че се бутилира веднага след завършаването на дестилационния процес и  обикновено се добавя вода за да се обере силата му. Но така се проявява характерът на дестилирания алкохол в естествената му форма.

Други американски  уискита – това са едномалцови, смесени или произведени в малки дестилерии, които не се вписват в останалите категории.