БЪРБЪН
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    43.00%
  2. Alc.%
    45.00%
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Марка
  1. Bulleit
  2. Buffalo Trace
  3. Eagle rare
  4. Evan Williams
  5. Four Roses
  6. Jim Beam
  7. Journeyman
  8. Maker’s Mark
  9. Bowsaw
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница
  1. Maker’s Mark + 2 чаши Разфасовка: 700 ml.
    57,40 лв.
  2. Evan Williams Разфасовка: 700 ml.
    61,55 лв.
  3. Bowsaw 100% Corn Разфасовка: 700 ml.
    71,99 лв.
  4. Journeyman Bourbon Featherbone Разфасовка: 500 ml.
    72,80 лв.
  5. Eagle rare 10 Y.O Разфасовка: 700 ml.
    76,00 лв.
  6. Buffalo Trace Разфасовка: 1 l.
    51,00 лв.
  7. Jim Beam Black 6 YO Разфасовка: 700 ml.
    39,90 лв.
  8. Bulleit Bourbon with ice crusher bag Разфасовка: 700 ml.
    42,49 лв.
  9. Bulleit Rye Разфасовка: 700 ml.
    47,99 лв.
  10. Bulleit Разфасовка: 700 ml.
    41,49 лв.
  11. Four Roses Small Batch Разфасовка: 700 ml.
    46,01 лв.
  12. Jim Beam Double Oak Разфасовка: 700 ml.
    44,84 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.