Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    50,00 лв. - 74,99 лв.
  2. Alc.%
    43.00%
  3. Alc.%
    45.00%
  4. Alc.%
    40.00%
  5. Alc.%
    43.02%
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Марка
  1. Buffalo Trace
  2. Eagle rare
  3. Evan Williams
  4. Journeyman
  5. Maker’s Mark
  6. Woodford
  7. Bowsaw
  8. Koval
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

10 Артикули

на страница
  1. Koval Rye Organic Разфасовка: 500 ml.
    Редовна цена 82,99 лв. Промо цена 73,03 лв.
  2. Koval Millet Organic Разфасовка: 500 ml.
    Редовна цена 82,99 лв. Промо цена 73,03 лв.
  3. Maker’s Mark + 2 чаши Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 58,59 лв. Промо цена 51,56 лв.
  4. Evan Williams Разфасовка: 700 ml.
    61,55 лв.
  5. Bowsaw Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 69,99 лв. Промо цена 61,59 лв.
  6. Bowsaw 100% Corn Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 71,99 лв. Промо цена 63,35 лв.
  7. Journeyman Bourbon Featherbone Разфасовка: 500 ml.
    Редовна цена 72,80 лв. Промо цена 64,06 лв.
  8. Eagle rare 10 Y.O Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 76,00 лв. Промо цена 66,88 лв.
  9. Buffalo Trace Разфасовка: 1 l.
    51,00 лв.
  10. Woodford Reserve Straight Rye Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 64,68 лв. Промо цена 56,92 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

10 Артикули

на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.