БЪРБЪН
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    25,00 лв. - 49,99 лв.
  2. Разфасовка
    700 ml.
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Марка
  1. Bulleit
  2. Buffalo Trace
  3. Evan Williams
  4. Four Roses
  5. Jim Beam
  6. Knob Creek
  7. Maker’s Mark
  8. Wild Turkey
  9. Bowsaw
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница
  1. Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 54,00 лв. Промо цена 34,56 лв.
  2. Platte Valley Разфасовка: 700 ml.
    41,99 лв.
  3. Evan Williams Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 61,55 лв. Промо цена 33,24 лв.
  4. Bowsaw 100% Corn Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 71,99 лв. Промо цена 46,07 лв.
  5. Buffalo Trace Разфасовка: 700 ml.
    37,50 лв.
  6. Jim Beam Black 6 YO Разфасовка: 700 ml.
    39,90 лв.
  7. Bulleit Bourbon with ice crusher bag Разфасовка: 700 ml.
    42,49 лв.
  8. Bulleit Rye Разфасовка: 700 ml.
    47,99 лв.
  9. Bulleit Разфасовка: 700 ml.
    41,49 лв.
  10. Four Roses Small Batch Разфасовка: 700 ml.
    48,99 лв.
  11. Jim Beam Rye 4 Y.O. Разфасовка: 700 ml.
    39,10 лв.
  12. Jim Beam Double Oak Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 44,84 лв. Промо цена 37,67 лв.
  13. Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 66,00 лв. Промо цена 48,84 лв.
  14. Wild Turkey 81 Разфасовка: 700 ml.
    36,99 лв.
  15. Wild Turkey 101 Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 45,60 лв. Промо цена 38,30 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.