Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Four Roses
  2. Alc.%
    43.00%
  3. Alc.%
    45.00%
  4. Alc.%
    50.00%
  5. Alc.%
    40.00%
  6. Разфасовка
    1 l.
  7. Разфасовка
    700 ml.
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Марка
  1. Bulleit
  2. Basil Hayden's
  3. Benchmark
  4. Buffalo Trace
  5. Eagle rare
  6. Evan Williams
  7. Four Roses
  8. Jim Beam
  9. Maker’s Mark
  10. Bowsaw
  11. Mellow Corn
  12. Rittenhouse
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница
  1. Four Roses Small Batch Разфасовка: 700 ml.
    50,69 лв.
  2. Four Roses Single Barel Разфасовка: 700 ml.
    59,00 лв.
  3. Four Roses Разфасовка: 1 l.
    34,99 лв.
  4. Four Roses Разфасовка: 700 ml.
    25,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.