Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jim Beam Honey

Jim Beam

Налично

22,98 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 35.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е балансиран, сладък, с дъбова нотка и доловимо ванилово ухание. Вкусът е подчертан сладък, но балансиран, меден, с плодов и ръжен привкус и оттенък на опушен дъб. Финалът е продължителен, с мек вкус на мед. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Jim Beam Honey
Един от първите подправени и подсладени с мед ликьори на основата на уиски. Заема челни позиции в продажбите по света. Излиза на пазара през 2013 г.
Представлява изключително добра комбинация от четиригодишен Jim Beam Original и мед.
Вкусов профил
Аромат: Балансиран, сладък, с дъбова нотка и доловимо ванилово ухание.
Вкус: Подчертан сладък, но балансиран, меден, с плодов и ръжен привкус и оттенък на опушен дъб.
Финал: Продължителен, с мек вкус на мед.
История на производител
Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г.
А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес.
След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г.
Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията.
Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви.
Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 
Мнения за Jim Beam Honey

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта