Филтрирай
Избрани филтри
 1. Вносител
  Перно Рикар България ЕООД
 2. Марка
  Four Roses
 3. Марка
  Maker’s Mark
 4. Alc.%
  43.00%
 5. Alc.%
  45.00%
 6. Alc.%
  50.00%
 7. Alc.%
  40.00%
 8. Разфасовка
  1 l.
 9. Разфасовка
  700 ml.
Опции за пазаруване
Категория
 • БЪРБЪН
Марка
 1. Four Roses
 2. Maker’s Mark
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница
 1. Four Roses Small Batch Разфасовка: 700 ml.
  50,69 лв.
 2. Four Roses Single Barel Разфасовка: 700 ml.
  59,00 лв.
 3. Four Roses Разфасовка: 1 l.
  34,99 лв.
 4. Four Roses Разфасовка: 700 ml.
  25,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.