Jack Daniel's Legacy Edition 3

Tennessee Whiskey
44,28 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162102060
Повече информация
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД

Третата бутилка от серията Limited Edition Legacy на Jack Daniel’s e  с етикет, вдъхновен от периода преди сухия режим в САЩ. Назад във времето етикетът е бил със златни тонове и елегантни рисунки на зърно, които са подчертавали изтънчения характер на продукта. Това е една лимитирана серия, която всеки фен на марката е задължително да притежава. С тази бутилка дестилерията празнува високото качество, което е заложено в гените на всеки неин продукт, още от основателя ѝ мистър Джак Даниел.

Jack Daniel’s Limited Edition Legacy предлага аромати на меки зрели плодове и препечен дъб. Вкусът е отново препечен дъб, но в комбинация с карамел и ванилия. Във финиша доминира вездесъщият препечен дъб, комбиниран с кафява захар, които гарантират гладкия заършек.

История на производител: Jack Daniels

Създаването на качество, което отнема 150 години, исизква всеотдайност и характер. Хората и историята, които седят зад световно известната марка Jack Daniel’s, притежават по много и от двете. Джаспър Нютън Даниел, по-известен като Джак, започва да опознава изкуството на уискито през 1864 г. Две години по-късно е официално открита дестилерията The Jack Daniel Distillery, на която той е главен технолог. Няколко години след това е преместна в близост до минералния извор Кейв Сприн Холоу (Cave Spring Hollow), където остава и до днес. Емблематичното уиски Jack Daniel’s Old No. 7, плод на усърдната работа и изобретателност на Джаспър „Джак“ Даниел, през 1904 г. печели златен медал на Световния Панаир в Сейнт Луис, Мисури. Това е първият от седемте медала на Old No. 7. Един ден, две години по-късно, след като не успява да отвори сейфа си, го изритва в пристъп на яд и чупи пръст на крака си. Тази на пръв поглед лека травма се влошава и се превръща причината, довела до края на живота му. Без съпруга и деца, които да наследят бизнеса му, той оставя компанията в ръцете на племеника си, Лес Мотлоу. Годината е 1907. Лес заедно с по-малкия си брат, Джес, се изправят пред предизвикателствата на Сухия режим и Голямата депресия, но опазват бизнеса. Години по-късно, след премеждия и две свтовни войни, главните технолози упорито се грижат качеството и вкусът на емблематичния Jack Daniel’s да са винаги на върха. Един то тях, Джими Бедфорд, осланяйки се на традициите и с изключително иновативен подход, създава двойно отлежалия и филтриран Gentleman Jack. Официално се появява на пазара през 1988 г. След около 10 години се появяват и първите бутилки на „уиски от една бъчва“ (single barrel select). Самият Джими Бедфорд собственоръчно изследва качествата на всяка партида и решава съдържанието на коя бъчва ще бъде бутилирано. Под ръководството на седмия поред главен технолог в историята на Jack Daniel’s, Джеф Арнет, компанията представя първия си прдукт с добавен вкус – Jack Daniel’s Tennessee Honey. А четири години по-късно е представен на пазара и Jack Daniel’s Tennessee Fire. Но едно от двете неща, които правят всяка бутилка Jack Daniel’s най-доброто тенеси уиски на всики времена, е стриктното спазване на оригиналната рецепта и филтрация през 3-метров слой кленови въглени. Второто е опазването и следването на установените от Джаспър „Джак“ Даниел традиции. Дори дизайнът на бутилката му остава непроменен вече повече от 150 години. Духът на това е уиски е пленяващ, както е пленяваща и хубавата рок музика. Не напразно точно този бранд се превръща в любимото питие на легенди като Джими Пейдж, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Слаш и цялата банда на Guns ‘N’ Roses, Foo Fighters, Motley Crue и разбира се Леми от Motorhead. Jack Daniel’s е верен спътник на концертите и на партитата след тях още от времето на изпълнителите в зората на рок‘н‘рол културата.