Филтрирай
Избрани филтри
 1. Марка
  Jack Daniels
 2. Alc.%
  43.00%
 3. Alc.%
  45.00%
 4. Alc.%
  40.00%
Опции за пазаруване
Категория
 • ТЕНЕСИ
Марка
 1. Bulleit
 2. American Eagle
 3. Basil Hayden's
 4. Benchmark
 5. Buffalo Trace
 6. Eagle rare
 7. Evan Williams
 8. Four Roses
 9. Jack Daniels
 10. Jim Beam
 11. Journeyman
 12. Maker’s Mark
 13. Bowsaw
 14. Koval
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница
 1. Jack Daniel's Legacy Edition 3 Разфасовка: 700 ml.
  44,28 лв.
 2. Jack Daniel’s Gentleman Jack Разфасовка: 1 l.
  65,95 лв.
 3. Jack Daniel'S Tennessee Honey Разфасовка: 350 ml.
  18,74 лв.
 4. Jack Daniel'S Tennessee Honey 0.200 Разфасовка: 200 ml.
  10,81 лв.
 5. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 700 ml.
  36,97 лв.
 6. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 3 l.
  162,07 лв.
 7. Jack Daniel’s Gentleman Jack Разфасовка: 700 ml.
  52,56 лв.
 8. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 1 l.
  50,74 лв.
 9. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 500 ml.
  Редовна цена 26,14 лв. Промо цена 21,96 лв.
 10. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 350 ml.
  Редовна цена 18,74 лв. Промо цена 15,74 лв.
 11. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 200 ml.
  13,54 лв.
 12. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Разфасовка: 50 ml.
  3,89 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница

Американско

Пионерите в производството на уиски по северноамериканските земи са втората вълна от заселници, започнала през 1745 г. Разбира се, това са основно шотландци и ирландци, носещи със себе си ценното познание за дестилация на алкохол от зърно. Въпреки че историята на американското уиски започва сравнително късно, днес САЩ са на второ място в света в производството и продажбата на уиски.

Отличителната черта е, че за производството му се използват царевица и ръж, във варен вид, което опростява процеса на правенето на уиски. Друга специфика на този вид уиски е отлежаването му в обгорени дъбови бъчви. Но откъде и как се е появил този метод, не е известно с точност. Възможно е да е случайност или стара техника за обгаряне на бъчвите преди използване, когато преди това в тях се е държало нещо друго. Може и да е съвсем умишлено, тъй като производителят е осъзнал, че това ще придаде сладък вкус и богат златист цвят.

Основно тези уискита могат да бъдат групирани в следните категории:

Бърбън – произвежда се от зърнена каша с минимум 51% царевица, но не повече от 79%. Отлежава в нови, обгорени бъчви от бял дъб. Проявява типичния за американско уиски по-сладък вкус. Макар да не съществува официално правило, обвързващо напитката с конкретно място на производство, почти всички дестилерии за бърбън са разположени в щата Кентъки.

Царевично – произвежда се от зърнена каша с най-малко 80% царевица (ако царевицата е под 79%, влиза в категория бърбън). Не изисква продължително отлежаване и може да се бутилира почти веднага след дестилацията.

Ръжено – за производството му е необходима зърнена каша, която съдържа най-малко 51% ръж. Зрее в нови и обгорени дъбови бъчви. Вкусът е по-остър и по-плътен в сравнение с бърбъна, което го прави чудесна негова алтернатива в коктейла Old Fashioned.

Тенеси - за производство му се използва царевица (не по-малко от 51% в смес от зърнени култури). Две са основните разлики между това уиски и бърбъна. Да се произвежда в щата Тенеси и да се филтрира в специална система през кленов въглен. В резултат се получава много по-деликатна напитка.

Пшенично – основна съставка тук е пшеничната каша със съдържание на най-малко 51% пшеница. За зреенето отново са необходими нови и обгорени дъбови бъчви. Пшеницата е единственото, което го отличава от бърбъна и прави вкуса по-мек.

Бяло куче – името идва от английското “White dog”. Наричано е още “moonlight” (лунна светлина) и “white whiskey” (бяло уиски). Отличителното тук е, че се бутилира веднага след завършаването на дестилационния процес и  обикновено се добавя вода за да се обере силата му. Но така се проявява характерът на дестилирания алкохол в естествената му форма.

Други американски  уискита – това са едномалцови, смесени или произведени в малки дестилерии, които не се вписват в останалите категории.