Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Chivas Regal 12 Y.O. 2 броя

Chivas Regal

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40,00%

Символ на лукса още от триумфалното си завръщане в Ню Йорк през далечната 1938 година, Chivas 12 Y.O. е споделян в компанията на приятели по цял свят. Главната роля в създаването на перфектния бленд Chivas 12 Y.O. играе бъчвата. Шери и бърбън бъчви придават дълбок и богат цвят със златен отенък. Но всичко е в бленда - най-добрите малцови и зърнени уискита, отлежал най-малко 12 години и изпълнен с разкошни нотки на мед, ванилия и зряла ябълка - това е Civas 12 Y.O. Майсторството си личи и отвън, върху бутилката, не само по съдържанието. Имената на братята Чивас заемат подобаващото им се място върху бутилката, а символът сърце, което е на портите на дестилерията, допълва луксозната бутилка.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Chivas Regal 12 Y.O. 2 броя

Символът на една уникална традиция, която продължава от първия миг, в който братята Чивас представят своето богато, меко шотландско уиски Chivas Regal. Вкусов профил Аромат: Ухание на диви билки, пирен, мед и овощни плодове. Вкус: Богат на зрели ябълки с мед, ванилови нотки на лешник и карамел. Финал: Балансиран, богат, продължителен.

История на производител
В началото на 19. в. братята Джон и Джеймс Чивас създавата своя гурме магазин в Абърдийн. Славата им бързо се разраства и през 1843 г. получават първото разрешение да снабдяват кралица Виктория.
Но през 50-те години на 19 в. на Джеймс се отдава възможност да създаде уиски, което да задоволи все по-изисканите му клиенти.
Истински пионер в изкуството на смесването той прави впечатляващо проучване на видовете малцово и зърнено уиски.
След много експерименти създава уиски с напълно различно от познатото качество – меко, фино, щедро и с чувствително влияние от местността на Спейсайд.
Излиза на пазара през 1909 г. светкавично се превръща в най-луксозното уиски в света.
До този момент никой не е правил подобно уиски. Само за няколко месеца доставките вече не могат да смогнат на търсенето.
Но идва Първата световна война и започва ерата на Сухия режим. 25-годишното Chivas Regal изчезва, за да се превърне в един от най-търсените продукти от ценители и колекционери.
В началото на 50-те, обаче, се ражда една нова класика – Chivas Regal 12. Този първокласен бленд, съставен от 12-годишни уискита печели сърцата на американците буквално за един ден.
През 2001 г. Pernod Ricard купува Chivas Regal. Собствениците се променят, но неповторимият стил и характер на Chivas Regal се запазват, благодарение на главния технолог Колин Скот, който продължава да поддържа жива традицията на Chivas Brothers.
Мнения за Chivas Regal 12 Y.O. 2 броя

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта