Друго уиски

Филтрирай

Едномалцово

Всеобща е заблудата, че това уиски се произвежда от дестилати на само една партида или само от една бъчва, или от една малцова суровина. Всъщност едномалцовото уиски е усики, произведено от една единствена дестилерия. Може да съръдржа малцово уиски от няколко партиди от различни години или от различни бъчви, но трябва да е продукт само на една дестилерия.

Обикновено за отлежаването му са необходими най-малко 7-8 години. Освен торфения и малцовия аромат и вкус, придобива качество и от дървесината на бъчвите. Бутилира се направо дестилатът от бъчвите, но според различните технологии може да бъде и филтриран. Понякога се запазва алкохолният градус на дестилата от бъчвата – 50% до 60% алкохол, но може да бъде разреден и до стандартните 40% или 43%. 

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)