Connemara 12 YO

Irish Blend Whiskey

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010003M0079
Connemara Single Malt Whiskey е един от малкото ирландски сингъл малцове, което комбинирано със силно изразен торфен аромат и ванилова сладост се превръща в уникално за Ирландия уиски. За да придобие своята специфика е отлежавало в американски дъбови бъчви. Ароматът му наподобява вкуса – а именно силно опушен, балансиран с флорални нотки, напомнящи мед и дъб. Финалът е дълъг със сладък мед и типичния торфен оттенък. Долавя се също дъб и ванилия.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Connemara е уиски с рядко срещан характер, сред останалите ирландски уискита, като неговата най-отличителна черта е опушения аромат, характерен за малцовите уискита, произвеждани от съседите в Шотландия. Този стил на правене на уиски е изчезнал в Ирландия след 19-ти век, когато малките дестилерии започнали да изсушават малца, с каквато гориво имали под ръка. Когато дестилерията Cooley стартира в края на 80-те години, не са имала намерение да правят опушено уиски, но на някакъв етап решават да закупят опушен с торф малц и това решение довежда до фантастични резултати. Днес Connemara е прекрасно малцово уиски с характерния „подпис“ от Cooley, на мед и нотки на круша, с красиво опушен аромат.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.