Samuel Gelstons Pot Still Pinot Noir

Blended Irish Whiskey
49,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162181001
Повече информация
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Мувио Лоджистикс ЕООД

Gelston's Single Pot Still Pinot Noir Cask Finish е тройно дестилирано Ирландско уиски. Произвежда се от 100% ечемик като половината от него е малцуван, а другата половина е немалцуван. След дестилацията отлежава 19 месеца в бъчви от бърбън, а след това допълнителни 21 месеца в бъчви от Пино Ноар с произход Нова Зеландия.  

Аромата е маслен малц последван от нотки ягоди и лешник. Вкусът е дълбок, богат и сладък в него се долавят плодове от мармалад, черна боровинка и подправки. Финишът е нежен и сладък.

История на производител: Samuel Gelstons

Ирландското уиски Gelston’s е създадено в Белфаст през 1830 г. от Самюел Гелстън, много успешен търговец на вино и уиски.
През 1869 г., след смъртта на Самюел, бизнесът е купен от Хари Нийл. Хари, който също е запален по уискито, напуска Белфаст няколко години по-рано, за да създаде своето богатство в австралийската златна треска през 1851 г. В Австралия той е бил единствен вносител на ирландското уиски Dunville’s, най-голямата марка на Белфаст по това време. Хари продължава да разширява значително бизнеса на Gelston's до смъртта си през 1891 г.
Пет поколения на Gelston’s остават в ръцете на семейство Нийл, които продължават да създават, подбират и смесват най-висококачествените уискита.