Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Isle Of Arran 10 YO 2 броя

Arran

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 46,00%
Разфасовка 2x700 ml.

Макар и най-нова, дестилерията Аран става все по-известна и набира бързо популярност с интензивния си аромат на плодов вкус, характерен за уискитата й. Малцовото уиски притежава дъх на дъб и лека горчивина, като е препоръчително да се консумира охладено.

Аромат: Билков с примес на ванилова сладост, която потъва в мека канела и сладка текстура. В допълнение са класически цитрусови нотки с фон на дъб.

Вкус: Сладък, следван от зелени плодове и ябълкови кори и цитрус.

Финал: Леко горчив на малц.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Isle Of Arran 10 YO 2 броя

Isle Of Arran елегантно съчетава плодова сладост, докосваща сетивата в допълние с мед, карамел и дъб. Дестилерията е открита едва през 1995 г., но тази 10-годишна напитка опровергава младостта си. Водещ е единичният малц от Аран, разположен на едноименния остров край югозападния бряг на континента. Малцовото уиски е създадено от чистата местна вода, извираща в чудесен микроклимат, известен с високото си качество на въздуха. Това именно е ключът към характера на уискито, отразяващо духа на редица регионални влияния.

История на производител

Дестилерията на Isle Of Arran 10 Years е единствена на острова и води началото си още от 18-ти век. Аран винаги е било чудесно място за направата на добро уиски, но известно време не може да се бори с конкуренцията, за която количеството е по-важна от качеството. Постепенно традицията за правене на вкусно уиски се съживява с построяването на новата дестилерия в северния край на острова. Сега там се произвеждат набор от уискита, съчетаващи изцяло шотландски ечемик и съхраняващи се в специално подбрани дъбови бъчви, които преди това са държали други благородни ликьори.

Мнения за Isle Of Arran 10 YO 2 броя

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта