Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Loch Lomond Single Malt 12

Loch Lomond

Налично

73,99 лв.
Добави в любими
Alc.% 46.00%
Марка Loch Lomond
Грамаж 700 ml.
Вносител Леопард Трейдинг ООД
Ароматът е с усещане за овес, прашен малц, пандишпан, мармалад, карамел, неузряла круша и пикантен лимон. Вкусът е с мигновено усещане за дъб, нотки на кафява захар, жълти ябълки, цитрусови плодове и индийско орехче. Засилва се усещането за ванилия и шоколад и се появява тънък намек за торф. Финалът е средно дълъг, с ехо на опушеност, джинджифил и какао. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Loch Lomond Single Malt 12
История на производител
Loch Lomod е сигурно най-всестранно развитата дестилерия в Шотландия.
Построена е през 1965 г. в близост до едноименното езеро. През 80-те години обаче среща трудности и е затворена за няколко години. През 1987 г. производството започва отново, но под ръководството на Glen Catrine Bonded Warehouse – независима компания, която си търси снабдител на малцово уиски за собствените си блендове.
Но не само малцово уиски се произвежда в дестилерията, а и зърнено. Освен традиционните казани за дестилация има и един „Coffey“ казан за зърненото уиски. Това прави дестилерията единствената в Шотландия, която произвежда и двата вида уиски.
С уменията и условията за създаване на различни видове уиски Loch Lomond е развила методи за произвеждане на най-малко осем различни едномалцови уискита на едно място.
Годишната им продукция е средно около 10 милиона литра зърнено и 2.5 милиона литра едномалцово уиски. 
Обратно към продукта