Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Bowmore Islay 15 Y.O.

Bowmore

Налично

108,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Балансирано уиски от стандартната линия на дестилерията. Пленява с наситен цвят, богат и запомнящ се шери вкус, мек и топъл финал. Отлжеало в бъчви от шери Олоросо. Излиза на пазара през 2007 г. Вкусов профил Аромат: черен шоколад, сушени плодове и фин торфен дим. Вкус: кедрово дърво, петмез и карамел, лека опушеност. Финал: силен и комплексна, с нотки на шери и меки танини.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

 

 

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Bowmore Islay 15 Y.O.

Ароматът е на черен шоколад, сушени плодове и фин торфен дим. Вкусът е на кедрово дърво, петмез и карамел, лека опушеност. Финалът е силен и комплексна, с нотки на шери и меки танини.

История на производител
Дестилерията е сърцето на най-големия град на остров Айла, Боумор.
Смята се, че е построена през 1779 г. от дейвид Симсън.
Той я развива до 1837 г. Оттодагва собствениците и мениджърите ѝ се сменят многократно. Въпреки значителните помени и обновления, рецептата и традциите са непроменени. Опазен е и характерният за Bowmore „малцов под“.
Следват години на нечуван успех за цялата компания. През лятото на 1980 г. на посещение в дестилреията идва самата Кралица на Великобритания. Това нейното първо посещение на шотландска дестилерия.
Вече близо 250 г. от построяването на дестилерията, технологията на производството е съвсем автентична и максимално доближаваща се до тази в миналото. Рецептата е проста, но и неповторима. Точно това съвършено съчетание от торф, малц, морски бриз, вода, бъчви и традиции, може да се намери само там.
Днес дестилерията произвежда втората най-продаваната марка (след Laphroaig) едномалцово шотландско уиски от Айла. Портфолиото ѝ е много обширно, а ако включим и продуктите на независимите бутилиращи компании, направо необятно. Сериите, от които се състои са:  Стандартна серия (Core Range), Лимитирани серии (Limited editions), Тревъл Ритейл (Travel Retail Exclusive).
Мнения за Bowmore Islay 15 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта