Glenfiddich 30 YO

Single Malt Scotch Whisky
2 149,99 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
A01010001M0715
Повече информация
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД

Glenfiddich 30 Years Old Suspended Time изобразява момента, в който Браян Кинсман, малц мастър на Glenfiddich, спира отлежаването на течността с решението да я бутилира, запазвайки съвършената изразителност на отлежало цяла вечност уиски. Бутилката, в която достига това уиски до ценителите е модерен прочит на иконична триъгълна форма на Glenfiddich. Всеки един допълнителен елемент към гарафата е от благороден метал и е създаден да изпъква под специалната кутия. Символът на Гленфидих под гърлото на бутилката е от платина и стои гордо пред долина на елена – дом на дестилирането и отлежаването на това изумително уиски.
Дизайнът създава илюзия за движещи се ленти, всяка една замръзнала във времето, за да образува елегантни изрязани прозорци, разкриващи царствената гарафа вътре. С момента на съзряване, уловен в целия му блясък, динамичните линии и сложната структура създават илюзията, че бутилката е окачена без усилие, във въздуха, застинала във времето.
Браян Кинсман казва: „В производството на уиски често говорим за ролята на малц мастърите и е наша отговорност да намерим деликатния баланс между вкуса на уискито и интензивността на вкуса на дъбовата бъчва. Но невинаги си признаваме, че всяка бъчва, всяка бутилка е абсолютно уникална поради времето, което е прекарала в отлежаване. Както природата, така и времето играят огромна роля за приготвянето на уискито, за да добие точно конкретен вкус и колекцията Time Reimagined отдава почит на този процес и изисканата течност, която помага да се създаде.“ Glenfiddich 30 Years Old Suspended Time e очарователна напитка с дълбок, дървесен вкус, с преплетени с деликатни флорални нотки, в сложна комбинация. Ароматът е изящно балансиран, на сърцевина на дъб, съчетан със сладки, фини нотки на шери. Финалът е топъл, меден и изключително дълготраен.
Истинско олицетворение на уиски изкуството!