The Singleton of Dufftown 12 Year Old

Single Malt Scotch Whisky 0.2l.
16,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162158011
Повече информация
Alc.% 40.00%
Разфасовка 200 ml.
Вносител Авенди ООД
Singleton 12YO Pocket Scotch е джобен вариант на добре познатото уиски Singleton 12YO, едно от най-гладките малцови уискита, създадено чрез смесване на течности, отлежали в бъчви от американски и европейски дъб за поне 12 години. Този сингъл малц притежава аромат на препечени ядки, касис, кафява захар и еспресо кафе. Остатъчният вкус е фин, сух и свеж. Профилът на Singleton of Dufftown 12 Year Old е подходящ както за ценителите на малцови уискита, така и за още начинаещи любители на категорията, заради своя мек вкус.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Singleton

The Singleton се произвежда в 3 различни дестилерии, характерни с различни вкусове: Glen Ord – с нотки на горски плодове, Glendullan – свежи овощни плодове и Dufftown – орехови и зърнени нотки.
Dufftown е дестилерията, в която се произвежда The Singleton of Dufftown. Намира се в местността Спейсайд, Шотландия и е отворена през 1896 г., като преди това е била мелница. От 1896 г. до 2015 г. дестилерията е била предназначена да произвежда уиски само за Европа и е известна  като „the smooth one” или „гладката“. При The Singleton процесът на ферментация трае с 30 часа повече от стандартното време, което е 40-50 часа. Това допринася за по-наситен и плодов вкус на крайния продукт. Бъчвите в дестилерия Dufftown са от американски и европейски дъб. Всеки вид допринася за мекия и запомнящ се вкус на уискито.