Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    40.00%
Опции за пазаруване
Категория
Марка
  1. Babatzim
  2. Matareli
  3. Ouzo 12
  4. Pilavas
  5. Plomari
  6. Sans Rival
  7. Stoupakis
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

20 Артикули

на страница
  1. Matareli Разфасовка: 700 ml.
    21,99 лв.
  2. Tsipuro Mavro Rodo Разфасовка: 700 ml.
    27,59 лв.
  3. Ouzo Kazanisto Stoupakis 40% Разфасовка: 700 ml.
    17,79 лв.
  4. Babatzim Разфасовка: 200 ml.
    5,59 лв.
  5. Babatzim Разфасовка: 700 ml.
    16,99 лв.
  6. Pilavas with Glass Разфасовка: 700 ml.
    16,99 лв.
  7. Pilavas Разфасовка: 2 l.
    38,99 лв.
  8. Pilavas Разфасовка: 700 ml.
    16,49 лв.
  9. Pilavas Разфасовка: 200 ml.
    5,59 лв.
  10. Ouzo 12 Разфасовка: 1 l.
    22,98 лв.
  11. Ouzo 12 Разфасовка: 700 ml.
    17,58 лв.
  12. Plomari Разфасовка: 1 l.
    24,39 лв.
  13. Plomari Разфасовка: 700 ml.
    18,46 лв.
  14. Plomari Разфасовка: 500 ml.
    13,12 лв.
  15. Plomari Разфасовка: 200 ml.
    6,62 лв.
  16. Matareli Разфасовка: 200 ml.
    7,39 лв.
  17. Sans Rival Разфасовка: 2 l.
    36,99 лв.
  18. Sans Rival Разфасовка: 1 l.
    20,59 лв.
  19. Sans Rival Разфасовка: 700 ml.
    15,19 лв.
  20. Sans Rival Разфасовка: 200 ml.
    5,29 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

20 Артикули

на страница

Узо

Узото е един от символите на Гърция. Историята му се губи във вековете, но се смята, че произлиза от старата напитка ципуро, наподобяваща ракията. Основната разлика обаче е, че в узото се съдържа анасон. Приготвя се от чист алкохол от земеделски произход, поставен в дестилатор. Добавят се анасон и билки, в зависимост от рецептата.  В някои видове узо се слага и звездовиден анасон, кориандър, карамфил или канела. За дестилацията на екстрактите се използват традиционно медни казани с вместимост 1000 литра. Първата и последната част на дестилата се отделят. Събира се само средната част. Някои производители дестилират тази част още един път. Крайният резултат е узото, което отлежава за известно време.

Узото се консумира студено и за понижаване на алкохолното съдържание се добавя вода. Така се намалява и разтворимостта на анасона, което придава млечнобял цвят на напитката.