Villa Sandi Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Просеко 0.75л
18,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163804068
Повече информация
Подходящи храни Свинско, солени мезета, брускети с билки и маслинова паста 
Alc.% 11.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Валдобиадене, Северна Италия (Valdobbiadene,  Italy)
Температура за сервиране 6°-8° C
Сорт Глера, (Glera)
Награди International Wine Challenge, 2013: Бронз Сан Франциско International Wine Competition, 2014: Бронз Хонконг International Wine & Spirit Competition, 2012: Бронз Decanter World Wine Awards, 2011: Похвалено
Вносител Авенди ООД
Това просеко впечатлява със сламеножълт цвят и красив перлаж. Свежо и много меко на небцето, а ароматите на праскови, ябълки и цариградско грозде носят истинска наслада.

История на производител: Villa Sandi

Шедьовър в паладийски стил, създаден през далечната 1622 г. Разполага се в Северна Италия, на около час път от Венеция. Villa Sandi както едно едно време, така и в наши се радва на обширни и плодородни земи и благоприятен климат. Собствениците ѝ, семейство Морети Полегато (Moretti Polegato), предават традициите си в занаята от поколение на поколение. Днес горд наследник на винарната е Джанкарло Морети Полегато – традиционалист, но не роб на миналото, с дълбоки познания за света на виното. Отличните климатични условия, доброто разположение на лозята и майсторските умения на технолозите осигуряват всичко необходимо за отглеждането на висококачествени бели и червени сортове грозде. Това позволява на Villa Sandi да представя на пазара богато разнообразие от вина за всеки повод. В имението си Ла Ривета (La Rivetta) се радват на идеални геоклиматични условия, подходящи за отглеждане на сортове за производството на Villa Sandi Cartizze Vigna La Rivetta. Имението на Villa Sandi във Валдобиадене (Valdobbiadene) разполага със слънчеви и ветровити земи, които раждат гроздове за създаването на едно от най-добрите просеко – Cuvée. От лозята на Кросета дел Монтело (Crocetta Del Montello) и Нервеса дела Баталия (Nervessa Della Battaglia) произлизат резервите Marinali и Opere Trevigiane. Имението в Спилимбрего се слави с каменисти и чакълести почви, които оказват интересно и полезно влияние на лозята. С акумулираната топлина и светлина през най-слънчевите часове на деня удължават и поддържат климатичните условия и през нощта. Предимно виреят белите сортове – Глера (Glera), Пино Гриджо (Pinot Grigio), Рибола Джала (Ribolla Gialla).