Villa Sandi Il Fresco Spumante Rosé Brut

Просеко 0.75л
11,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163804071
Повече информация
Подходящи храни Сочна и мазна риба
Alc.% 10.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Тревизо, Италия (Treviso, Italy) 
Температура за сервиране 10-12°C
Сорт Пино Бианко, Пино Неро (Pinot Bianco,Pinot Nero 
Награди International Wine Challenge, 2013: Бронз Decanter World Wine Awards, 2012: Препоръчано Japan Wine Challenge, 2012: Печат за одобрение Mondial du Rose, 2012: Сребро
Вносител Авенди ООД
Ароматът е деликатен плодов аромат с нотки на диви ягоди, касис и шипки. Вкусът е свеж, елегантен, мек и балансиран плодов вкус. Финалът е кратък, хармоничен финал със свеж плодов послевкус. 

История на производител: Villa Sandi

Шедьовър в паладийски стил, създаден през далечната 1622 г. Разполага се в Северна Италия, на около час път от Венеция. Villa Sandi както едно едно време, така и в наши се радва на обширни и плодородни земи и благоприятен климат. Собствениците ѝ, семейство Морети Полегато (Moretti Polegato), предават традициите си в занаята от поколение на поколение. Днес горд наследник на винарната е Джанкарло Морети Полегато – традиционалист, но не роб на миналото, с дълбоки познания за света на виното. Отличните климатични условия, доброто разположение на лозята и майсторските умения на технолозите осигуряват всичко необходимо за отглеждането на висококачествени бели и червени сортове грозде. Това позволява на Villa Sandi да представя на пазара богато разнообразие от вина за всеки повод. В имението си Ла Ривета (La Rivetta) се радват на идеални геоклиматични условия, подходящи за отглеждане на сортове за производството на Villa Sandi Cartizze Vigna La Rivetta. Имението на Villa Sandi във Валдобиадене (Valdobbiadene) разполага със слънчеви и ветровити земи, които раждат гроздове за създаването на едно от най-добрите просеко – Cuvée. От лозята на Кросета дел Монтело (Crocetta Del Montello) и Нервеса дела Баталия (Nervessa Della Battaglia) произлизат резервите Marinali и Opere Trevigiane. Имението в Спилимбрего се слави с каменисти и чакълести почви, които оказват интересно и полезно влияние на лозята. С акумулираната топлина и светлина през най-слънчевите часове на деня удължават и поддържат климатичните условия и през нощта. Предимно виреят белите сортове – Глера (Glera), Пино Гриджо (Pinot Grigio), Рибола Джала (Ribolla Gialla).