Бяло вино

Бяло
Филтрирай
Тиквеш Жилавка
Тиквеш Жилавка Разфасовка 1 l.
5,69 лв.
Добави в количката
Lozarevo White
Lozarevo White Разфасовка 1 l.
4,50 лв.
Добави в количката
Sungurlarski Misket
Sungurlarski Misket Разфасовка 1.5 l.
6,70 лв.
Добави в количката
Chardonnay
Chardonnay Разфасовка 10 l.
36,00 лв.
Добави в количката
Leva Chardonnay
Leva Chardonnay Разфасовка 3 l.
9,90 лв.
Добави в количката
Leva Chardonnay Dimyat And Muscat
Leva Chardonnay Dimyat And Muscat Разфасовка 3 l.
15,95 лв.
Добави в количката
Lozarevo White
Lozarevo White Разфасовка 3 l.
12,30 лв.
Добави в количката
Leva Traminer
Leva Traminer Разфасовка 3 l.
15,95 лв.
Добави в количката
Esporao Alandra White
Esporao Alandra White Разфасовка 3 l.
19,99 лв.
Добави в количката
Sungurlarski Misket
Sungurlarski Misket Разфасовка 3 l.
12,30 лв.
Добави в количката
Tikves white wine
Tikves white wine Разфасовка 3 l.
11,89 лв.
Добави в количката
Leva Traminer
Leva Traminer Разфасовка 375 ml.
3,60 лв.
Добави в количката
Sauvignon Blanc Mas La Chevaliere
Sauvignon Blanc Mas La Chevaliere Разфасовка 375 ml.
8,99 лв.
Добави в количката
Esporao Alandra White
Esporao Alandra White Разфасовка 375 ml.
4,88 лв.
Добави в количката
Levent Chardonnay Barrel Fermented
Levent Chardonnay Barrel Fermented Разфасовка 375 ml.
9,00 лв.
Добави в количката
Sauvignon Blanc Zelanos
Sauvignon Blanc Zelanos Разфасовка 375 ml.
7,80 лв.
Добави в количката
Cono Sur Bicicleta Chardonnay
Cono Sur Bicicleta Chardonnay Разфасовка 375 ml.
5,95 лв.
Добави в количката
Levent Sauvignon Blanc
Levent Sauvignon Blanc Разфасовка 375 ml.
9,00 лв.
Добави в количката
Esporao Monte Velho White
Esporao Monte Velho White Разфасовка 375 ml.
7,00 лв.
Добави в количката
Chablis Laroche
Chablis Laroche Разфасовка 375 ml.
20,99 лв.
Добави в количката
Riesling Cuvee Dopff&Irion
Riesling Cuvee Dopff&Irion Разфасовка 375 ml.
10,99 лв.
Добави в количката
Levent Traminer & Vrachanski Misket
Levent Traminer & Vrachanski Misket Разфасовка 375 ml.
7,25 лв.
Добави в количката
Clarendelle Amber Wine Bordeaux
Clarendelle Amber Wine Bordeaux Разфасовка 500 ml.
48,99 лв.
Добави в количката
Villa Sandi Veneto Chardonnay
Villa Sandi Veneto Chardonnay Разфасовка 750 ml.
13,99 лв.
Добави в количката
Sauvignon Blanc Zelanos
Sauvignon Blanc Zelanos Разфасовка 750 ml.
12,91 лв.
Добави в количката
Bottega Sauvignon Blanc
Bottega Sauvignon Blanc Разфасовка 750 ml.
13,99 лв.
Добави в количката
Villa Sandi Opere Trevigiane Serenissima Rosé Brut
Villa Sandi Opere Trevigiane Serenissima Rosé Brut Разфасовка 750 ml.
48,00 лв.
Добави в количката
Chablis Premier Cru, Domaine Laroche Les Vaudevey
Chablis Premier Cru, Domaine Laroche Les Vaudevey Разфасовка 750 ml.
55,99 лв.
Добави в количката
Ruffino Riserve Ducale Chianti Classico Riserva Docg
Ruffino Riserve Ducale Chianti Classico Riserva Docg Разфасовка 750 ml.
32,99 лв.
Добави в количката
Tenuta Ca Bolani Aquilis Sauvignon Blanc Friuli
Tenuta Ca Bolani Aquilis Sauvignon Blanc Friuli Разфасовка 750 ml.
41,99 лв.
Добави в количката

Бяло

За бялото вино се използват сортове бяло грозде. Но не само. То може да се произведе и от червено грозде. Специфичното е, че се използва само чистият сок от червено грозде без ципите. Сокът на повечето видове червено грозде няма червена пигментация. Цветът на виното, най-общо казано се съдържа само в ципите, така че вино, направено само от сока на червено грозде, може също да бъде бяло.

На практика обаче много малко бели вина се правят от червено грозде. Технологията на бялото вино, разбира се, започва с гроздобера, преминава през бързо транспортиране, за да се избегне евентурална спонтанна ферментация. Следва процес на отстраняване на всичко, което би могло да попадне сред чепките с грозде. След това идва етапът на мачкане и отделяне на чепките. Важно за тези вина е веднага след това да се отделят и от всички останали твърди чстици – ципи, семки, месеста част. Така се избягва преминаването на нежелани дъбилни вещества. Пречистената вече мъст е готова за ферментация.

Белите вина са по-чувствителни и взискателни по отношение на температурата. Затова градусите трябва да се поддържат постоянни и ненадвишаващи 15oC. След завършването на ферментационните процеси вината се подлагат на избистряне и филтриране. Накрая се прехвърлят в други съдове и, ако са предвидени за отлежаване, остават в тях, а ако не – подлежат на бутилиране. А тук настъпва нашето време. Времето, в което в компанията на близки и приятели се наслаждаваме на избора си на най-подходящата бутилка бяло вино.  

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)