Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    14.00%
  2. Alc.%
    15.00%
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Марка
  1. Ayano
  2. Bessa Valley
  3. Casa Vinicola Zonin
  4. Castellum
  5. Cheval des Andes
  6. Colorito
  7. Cono Sur Vineyards & Winery
  8. Disegno
  9. Domaine Saint Luc
  10. Ogier
  11. Ravenswood Winery
  12. Robert Mondavi
  13. Sanz
  14. Toro Run Winery
  15. Винарска къща Русе
  16. Капатово
  17. Edoardo Miroglio
  18. Leplan
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 27

Страница
на страница
  1. Ayano Broad-Leaved Melnik Разфасовка: 750 ml.
    33,00 лв.
  2. Disegno Cabernet Franc 2018 Разфасовка: 750 ml.
    33,00 лв.
  3. Colorito Syrah 2018 Разфасовка: 750 ml.
    20,10 лв.
  4. Castellum Syrah Разфасовка: 750 ml.
    19,90 лв.
  5. Sanz La Capital Roble Разфасовка: 750 ml.
    17,99 лв.
  6. Levent Pinot Noir Grand Selection Разфасовка: 750 ml.
    26,49 лв.
  7. Levent Merlot Разфасовка: 375 ml.
    9,00 лв.
  8. Ogier Cotes du Rhone Heritages Разфасовка: 750 ml.
    19,79 лв.
  9. Rocca Di Montemassi Sassabruna Maremma Разфасовка: 750 ml.
    26,49 лв.
  10. Cono Sur BICICLETA Carmenere Разфасовка: 750 ml.
    13,49 лв.
  11. ENIRA Merlot Разфасовка: 750 ml.
    16,49 лв.
  12. ENIRA Merlot Разфасовка: 375 ml.
    7,29 лв.
  13. Cheval Des Andes Разфасовка: 750 ml.
    129,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 27

Страница
на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.