Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    14.50%
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Сорт
  1. 60% Гренаш 40% Сира
  2. 85% Санджовезе (Sangiovese), 10% Мерло (Merlot), 5% Колорино (Colorino)
  3. Merlot: (66%), Syrah: (14%), Cabernet Sauvignon: (6%), Petit Verdot: (14%)
  4. Арагонез, Тринкадерия, Кабарне Совиньон, Аликанте Буше (Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet) 
  5. Бленд от традиционни червени сортове от Южна Рона - Гренаш, Сира, Мурведър (Grenache, Syrah, Mourvèdre)
  6. Бленд от червени сортове от Рона - Гренаш, Сира, Мурведър, Сенсо (Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault)
  7. Гренаш, Мурведър , Сира
  8. Зинфандел (76%), Пети Сира (24%) (Zinfandel, Petit Syrah)
  9. Зинфандел (Zinfandel)
  10. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  11. Каберне Совиньон и Каберне Фран
  12. Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира и Пeти Вердо
  13. Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
  14. Карменер (Carmenere)
  15. Купаж между 82% Мерло (Merlot), 12% Сира (Syrah), 4% Пети Вердо (Petit Verdot) и 2% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  16. Малбек (Malbec)
  17. Мерло (Merlot)
  18. Мерло 25 %, Каберне Совиньон 25%, Петит Вердо 25%, Сира 25% (Merlot , Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah)
  19. Мерло 48%, Сира 40%, Каберне Совиньон 5%, Пети Вердо 7%) (Merlot:, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  20. Мерло 66%, Сира 14%, Каберне Совиньон 6%, Пети Вердо 14%  (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  21. Мерло 75% , Сира 25% (Merlot, Syrah)
  22. Пино ноар
  23. Седем сорта грозде (7 grape varieties - Petite Sirah, Carignane, Zinfanedel, Syrah, Barbera, Alicante Bouschet and Mouvedre)
  24. Сира (Syrah)
Марка
  1. Bessa Valley
  2. Clos de l'Oratoire
  3. Esporao
  4. La Vinsobraise    
  5. Laroche Wines
  6. Ogier
  7. Ravenswood Winery
  8. Robert Mondavi
  9. Ruffino
  10. Винарска къща Русе
  11. Капатово
Less

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница
  1. Diamant Noir La Vinsobraise Разфасовка: 750 ml.
    18,00 лв.
  2. Levent Merlot Grand Selection Разфасовка: 750 ml.
    22,50 лв.
  3. Enira Selection Neipperg Разфасовка: 750 ml.
    12,49 лв.
  4. Esporao Tinto Reserva Разфасовка: 750 ml.
    32,99 лв.
  5. Ogier Heritage Lirac Разфасовка: 750 ml.
    19,99 лв.
  6. Vina Laroche Carmenere Разфасовка: 750 ml.
    15,99 лв.
  7. Esporao Reserva Red Разфасовка: 750 ml.
    32,99 лв.
  8. Enira Syrah Разфасовка: 750 ml.
    75,99 лв.
  9. Enira Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    12,49 лв.
  10. Enira Reserva Special Selection Разфасовка: 3.75 l.
    149,99 лв.
  11. Enira Reserva Magnum Разфасовка: 1.5 l.
    79,99 лв.
  12. Enira Reserva Разфасовка: 750 ml.
    26,99 лв.
  13. Enira Разфасовка: 750 ml.
    16,99 лв.
  14. Enira Duo Разфасовка: 750 ml.
    13,99 лв.
  15. Enira Duo Разфасовка: 375 ml.
    6,99 лв.
  16. Enira Bv Разфасовка: 750 ml.
    59,99 лв.
  17. Robert Mondavi Woodbridge Merlot Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
  18. Robert Mondavi Woodbridge Malbec Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
  19. Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.