Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    0,00 лв. - 24,99 лв.
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Сорт
  1. 35% Гренаш 65% Сира
  2. 50% Гренаш и 50% Сира 
  3. 60% Гренаш 40% Сира
  4. 80% Гренаш и 20% Сира 
  5. 80% Гренаш, 20% Сира
  6. 80% Неро д'Авола (Nero d'Avola), 20% Сира (Syrah)
  7. 85% Мерло , 15% Каберне фран
  8. Бленд от традиционни червени сортове от Южна Рона - Гренаш, Сира, Мурведър (Grenache, Syrah, Mourvèdre)
  9. Бленд от червени сортове от Рона - Гренаш, Сира, Мурведър, Сенсо (Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault)
  10. Гренаш и Сира
  11. Гренаш, Мурведър , Сира
  12. Зинфандел (76%), Пети Сира (24%) (Zinfandel, Petit Syrah)
  13. Зинфандел (Zinfandel)
  14. Кабарне Совиньон, Мерло, Санджовезе (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese)
  15. Каберне (92%), Камернер, Сира, Мерло (Cabernet 92%, Carmenere, Syrah, Merlot) 
  16. Каберне Совиньон
  17. Каберне Совиньон (85%) и други червени. 
  18. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  19. Каберне Совиньон и Каберне Фран
  20. Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
  21. Каберне франк, Каберне Совиньон и Мерло
  22. Карменер (85%), Каберне, Малбек, Сира. 
  23. Карменер (Carmenere)
  24. Корвина, Рондинела, Молинара (Corvina, Rondinella, Molinara)
  25. Купаж между 82% Мерло (Merlot), 12% Сира (Syrah), 4% Пети Вердо (Petit Verdot) и 2% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  26. Малбек (Malbec)
  27. Мерло
  28. Мерло (Merlot)
  29. Мерло 48%, Сира 40%, Каберне Совиньон 5%, Пети Вердо 7%) (Merlot:, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  30. Мерло 75% , Сира 25% (Merlot, Syrah)
  31. Мерло 85% и други червени (Merlot 85 % and other red grape varieties)
  32. Неро д'Авола (Nero d'Avola)
  33. Пино ноар
  34. Пино Ноар (Pinot Noir)
  35. Пинотаж (Pinotage)
  36. Сан Джовезе 60%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)  
  37. Санджовезе (Sangiovese)
  38. Санджовезе (Sangiovese), Мерло (Merlot)
  39. Санджовезе 80%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)
  40. Сира (Syrah)
  41. Сира, Примитиво, Марселан
  42. Тринкадерия, Кастело, Морето (Trincadeira, Castelao, Moreto)   

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 96

Страница
на страница
  1. Colorito Red Blend 2019 Разфасовка: 750 ml.
    14,85 лв.
  2. Colorito Merlot, Cabernet Franc 2019 Разфасовка: 750 ml.
    20,10 лв.
  3. Colorito Syrah 2018 Разфасовка: 750 ml.
    20,10 лв.
  4. Castellum Syrah Разфасовка: 750 ml.
    19,90 лв.
  5. Castellum Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    19,90 лв.
  6. Via Vinera Syrah & Cabernet Franc Разфасовка: 750 ml.
    12,95 лв.
  7. Via Vinera Cabernet Sauvignon & Syrah Разфасовка: 750 ml.
    12,95 лв.
  8. Vescovado Rosso Veneto Разфасовка: 750 ml.
    18,00 лв.
  9. Sanz La Capital Roble Разфасовка: 750 ml.
    17,99 лв.
  10. Pinot Noir Zelanos Разфасовка: 750 ml.
    22,99 лв.
  11. Diamant Noir La Vinsobraise Разфасовка: 750 ml.
    18,00 лв.
  12. Terra Quercus Cellier Des Templiers Разфасовка: 750 ml.
    16,00 лв.
  13. Grignandises Cellier Des Templiers Разфасовка: 750 ml.
    15,00 лв.
  14. Еntr’Amis Clos Du Pere Clement Разфасовка: 750 ml.
    14,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 96

Страница
на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.