Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    25,00 лв. - 49,99 лв.
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Марка
  1. Ayano
  2. Bessa Valley
  3. Casa Vinicola Zonin
  4. Clarence Dillon Wines
  5. Cono Sur Vineyards & Winery
  6. Disegno
  7. Esporao
  8. Ogier
  9. Ravenswood Winery
  10. Ruffino
  11. Terrazas de los Andes
  12. Villa Sandi
  13. Винарска къща Русе
  14. Винекс Славянци
Less
Разфасовка

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

19 Артикули

на страница
  1. Ayano Broad-Leaved Melnik Разфасовка: 750 ml.
    33,00 лв.
  2. Disegno Cabernet Franc 2018 Разфасовка: 750 ml.
    33,00 лв.
  3. Esporao Tinto Reserva Разфасовка: 750 ml.
    32,99 лв.
  4. Clarendelle Bordeaux Red Разфасовка: 750 ml.
    28,99 лв.
  5. Ogier Heritage Croze Hermitage Разфасовка: 750 ml.
    32,99 лв.
  6. Славянци Cabernet Разфасовка: 10 l.
    36,00 лв.
  7. Castello D'Albola Chianti Classico Разфасовка: 750 ml.
    25,99 лв.
  8. Esporao Reserva Red Разфасовка: 750 ml.
    32,99 лв.
  9. Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    36,00 лв.
  10. Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    36,00 лв.
  11. Enira Reserva Разфасовка: 750 ml.
    26,99 лв.
  12. Ruffino Modus 2011 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 59,99 лв. Промо цена 28,79 лв.
  13. Ruffino Aziano Chianti Classico Docg Разфасовка: 750 ml.
    25,19 лв.
  14. Ravenswood Besieged Разфасовка: 750 ml.
    28,99 лв.
  15. Terrazas De Los Andes Reserva Malbec Разфасовка: 750 ml.
    28,49 лв.
  16. Levent Family Selection Разфасовка: 750 ml.
    26,00 лв.
  17. Villa Sandi Corpore Merlot Wine Разфасовка: 750 ml.
    43,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

19 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.