Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Сорт
    Малбек (Malbec)
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Сорт
  1. 100% Санджовезе Гроссо (Sangiovese Grosso)
  2. 34% Санджовезе (Sangiovese), 33% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon), 33% Мерло (Merlot)
  3. 35% Гренаш 65% Сира
  4. 50% Гренаш и 50% Сира 
  5. 60% Гренаш 40% Сира
  6. 80% Гренаш и 20% Сира 
  7. 80% Гренаш, 20% Сира
  8. 80% Неро д'Авола (Nero d'Avola), 20% Сира (Syrah)
  9. 80% Санджовезе (Sangiovese), 20% Каберне Совиньон и Мерло (Cabernet Sauvignon and Merlot)
  10. 85% Мерло , 15% Каберне фран
  11. 85% Санджовезе (Sangiovese), 10% Мерло (Merlot), 5% Колорино (Colorino)
  12. Merlot: (66%), Syrah: (14%), Cabernet Sauvignon: (6%), Petit Verdot: (14%)
  13. Арагонез, Тринкадерия, Кабарне Совиньон, Аликанте Буше (Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet) 
  14. Бленд от традиционни червени сортове от Южна Рона - Гренаш, Сира, Мурведър (Grenache, Syrah, Mourvèdre)
  15. Бленд от червени сортове от Рона - Гренаш, Сира, Мурведър, Сенсо (Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault)
  16. Гренаш и Сира
  17. Гренаш, Мурведър , Сира
  18. Зинфандел (76%), Пети Сира (24%) (Zinfandel, Petit Syrah)
  19. Зинфандел (Zinfandel)
  20. Кабарне Совиньон, Мерло, Санджовезе (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese)
  21. Каберне (92%), Камернер, Сира, Мерло (Cabernet 92%, Carmenere, Syrah, Merlot) 
  22. Каберне Совиньон
  23. Каберне Совиньон (85%) и други червени. 
  24. Каберне Совиньон (90 – 95%), Сира, Карменер (Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere)
  25. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  26. Каберне Совиньон и Каберне Фран
  27. Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира и Пeти Вердо
  28. Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
  29. Каберне франк, Каберне Совиньон и Мерло
  30. Карменер (85%), Каберне, Малбек, Сира. 
  31. Карменер (Carmenere)
  32. Корвина, Рондинела, Молинара (Corvina, Rondinella, Molinara)
  33. Купаж между 82% Мерло (Merlot), 12% Сира (Syrah), 4% Пети Вердо (Petit Verdot) и 2% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  34. Малбек (Malbec)
  35. Мерло
  36. Мерло (Merlot)
  37. Мерло 25 %, Каберне Совиньон 25%, Петит Вердо 25%, Сира 25% (Merlot , Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah)
  38. Мерло 48%, Сира 40%, Каберне Совиньон 5%, Пети Вердо 7%) (Merlot:, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  39. Мерло 66%, Сира 14%, Каберне Совиньон 6%, Пети Вердо 14%  (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  40. Мерло 75% , Сира 25% (Merlot, Syrah)
  41. Мерло 85% и други червени (Merlot 85 % and other red grape varieties)
  42. Неро д'Авола (Nero d'Avola)
  43. Пино ноар
  44. Пино Ноар (Pinot Noir)
  45. Пинотаж (Pinotage)
  46. Сан Джовезе 60%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)  
  47. Сан джовезе 95%, Канайоло 5% (Sangiovese, Canaiolo) 
  48. Санджовезе (Sangiovese)
  49. Санджовезе (Sangiovese), Мерло (Merlot)
  50. Санджовезе 80%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)
  51. Седем сорта грозде (7 grape varieties - Petite Sirah, Carignane, Zinfanedel, Syrah, Barbera, Alicante Bouschet and Mouvedre)
  52. Сира (Syrah)
  53. Сира, Примитиво, Марселан
  54. Тринкадерия, Кастело, Морето (Trincadeira, Castelao, Moreto)   
Марка
  1. Rigal
  2. Robert Mondavi
Less

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница
  1. Rigal The Original Malbec Cotes du Lot Разфасовка: 750 ml.
    13,99 лв.
  2. Robert Mondavi Woodbridge Malbec Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.