Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Сорт
    Неро д'Авола (Nero d'Avola)
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Сорт
  1. 100% Санджовезе Гроссо (Sangiovese Grosso)
  2. 34% Санджовезе (Sangiovese), 33% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon), 33% Мерло (Merlot)
  3. 35% Гренаш 65% Сира
  4. 50% Гренаш и 50% Сира 
  5. 60% Гренаш 40% Сира
  6. 80% Гренаш и 20% Сира 
  7. 80% Гренаш, 20% Сира
  8. 80% Неро д'Авола (Nero d'Avola), 20% Сира (Syrah)
  9. 80% Санджовезе (Sangiovese), 20% Каберне Совиньон и Мерло (Cabernet Sauvignon and Merlot)
  10. 85% Мерло , 15% Каберне фран
  11. 85% Санджовезе (Sangiovese), 10% Мерло (Merlot), 5% Колорино (Colorino)
  12. Merlot: (66%), Syrah: (14%), Cabernet Sauvignon: (6%), Petit Verdot: (14%)
  13. Арагонез, Тринкадерия, Кабарне Совиньон, Аликанте Буше (Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet) 
  14. Бленд от традиционни червени сортове от Южна Рона - Гренаш, Сира, Мурведър (Grenache, Syrah, Mourvèdre)
  15. Бленд от червени сортове от Рона - Гренаш, Сира, Мурведър, Сенсо (Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault)
  16. Гренаш и Сира
  17. Гренаш, Мурведър , Сира
  18. Зинфандел (76%), Пети Сира (24%) (Zinfandel, Petit Syrah)
  19. Зинфандел (Zinfandel)
  20. Кабарне Совиньон, Мерло, Санджовезе (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese)
  21. Каберне (92%), Камернер, Сира, Мерло (Cabernet 92%, Carmenere, Syrah, Merlot) 
  22. Каберне Совиньон
  23. Каберне Совиньон (85%) и други червени. 
  24. Каберне Совиньон (90 – 95%), Сира, Карменер (Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere)
  25. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  26. Каберне Совиньон и Каберне Фран
  27. Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира и Пeти Вердо
  28. Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
  29. Каберне франк, Каберне Совиньон и Мерло
  30. Карменер (85%), Каберне, Малбек, Сира. 
  31. Карменер (Carmenere)
  32. Корвина, Рондинела, Молинара (Corvina, Rondinella, Molinara)
  33. Купаж между 82% Мерло (Merlot), 12% Сира (Syrah), 4% Пети Вердо (Petit Verdot) и 2% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  34. Малбек (Malbec)
  35. Мерло
  36. Мерло (Merlot)
  37. Мерло 25 %, Каберне Совиньон 25%, Петит Вердо 25%, Сира 25% (Merlot , Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah)
  38. Мерло 48%, Сира 40%, Каберне Совиньон 5%, Пети Вердо 7%) (Merlot:, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  39. Мерло 66%, Сира 14%, Каберне Совиньон 6%, Пети Вердо 14%  (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  40. Мерло 75% , Сира 25% (Merlot, Syrah)
  41. Мерло 85% и други червени (Merlot 85 % and other red grape varieties)
  42. Неро д'Авола (Nero d'Avola)
  43. Пино ноар
  44. Пино Ноар (Pinot Noir)
  45. Пинотаж (Pinotage)
  46. Сан Джовезе 60%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)  
  47. Сан джовезе 95%, Канайоло 5% (Sangiovese, Canaiolo) 
  48. Санджовезе (Sangiovese)
  49. Санджовезе (Sangiovese), Мерло (Merlot)
  50. Санджовезе 80%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)
  51. Седем сорта грозде (7 grape varieties - Petite Sirah, Carignane, Zinfanedel, Syrah, Barbera, Alicante Bouschet and Mouvedre)
  52. Сира (Syrah)
  53. Сира, Примитиво, Марселан
  54. Тринкадерия, Кастело, Морето (Trincadeira, Castelao, Moreto)   
Alc.%

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница
  1. Agro Gento Nero D'Avola Sicilia Разфасовка: 750 ml.
    16,30 лв.
  2. Agro Gento Kalankini Grillo Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.