Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Вносител
    Авенди ООД
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Сорт
  1. 100% Санджовезе Гроссо (Sangiovese Grosso)
  2. 34% Санджовезе (Sangiovese), 33% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon), 33% Мерло (Merlot)
  3. 80% Неро д'Авола (Nero d'Avola), 20% Сира (Syrah)
  4. 80% Санджовезе (Sangiovese), 20% Каберне Совиньон и Мерло (Cabernet Sauvignon and Merlot)
  5. 85% Санджовезе (Sangiovese), 10% Мерло (Merlot), 5% Колорино (Colorino)
  6. Merlot: (66%), Syrah: (14%), Cabernet Sauvignon: (6%), Petit Verdot: (14%)
  7. Зинфандел (76%), Пети Сира (24%) (Zinfandel, Petit Syrah)
  8. Зинфандел (Zinfandel)
  9. Каберне (92%), Камернер, Сира, Мерло (Cabernet 92%, Carmenere, Syrah, Merlot) 
  10. Каберне Совиньон
  11. Каберне Совиньон (85%) и други червени. 
  12. Каберне Совиньон (90 – 95%), Сира, Карменер (Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere)
  13. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  14. Каберне Совиньон и Каберне Фран
  15. Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира и Пeти Вердо
  16. Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
  17. Карменер (85%), Каберне, Малбек, Сира. 
  18. Купаж между 82% Мерло (Merlot), 12% Сира (Syrah), 4% Пети Вердо (Petit Verdot) и 2% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  19. Малбек (Malbec)
  20. Мерло
  21. Мерло (Merlot)
  22. Мерло 25 %, Каберне Совиньон 25%, Петит Вердо 25%, Сира 25% (Merlot , Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah)
  23. Мерло 48%, Сира 40%, Каберне Совиньон 5%, Пети Вердо 7%) (Merlot:, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  24. Мерло 66%, Сира 14%, Каберне Совиньон 6%, Пети Вердо 14%  (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
  25. Мерло 75% , Сира 25% (Merlot, Syrah)
  26. Мерло 85% и други червени (Merlot 85 % and other red grape varieties)
  27. Неро д'Авола (Nero d'Avola)
  28. Пино ноар
  29. Пино Ноар (Pinot Noir)
  30. Санджовезе (Sangiovese), Мерло (Merlot)
  31. Седем сорта грозде (7 grape varieties - Petite Sirah, Carignane, Zinfanedel, Syrah, Barbera, Alicante Bouschet and Mouvedre)
  32. Сира (Syrah)

Червено вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 79

Страница
на страница
  1. Sanz La Capital Roble Разфасовка: 750 ml.
    17,99 лв.
  2. Levent Pinot Noir Grand Selection Разфасовка: 750 ml.
    22,50 лв.
  3. Levent Merlot Разфасовка: 375 ml.
    9,00 лв.
  4. Levent Syrah Разфасовка: 750 ml.
    14,50 лв.
  5. Levent Merlot&Mavrud Разфасовка: 750 ml.
    14,50 лв.
  6. Levent Merlot Nouveau 2014 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 14,50 лв. Промо цена 11,39 лв.
  7. Levent Merlot Grand Selection Разфасовка: 750 ml.
    22,50 лв.
  8. Cono Sur Single Vineyard Syrah Разфасовка: 750 ml.
    20,40 лв.
  9. Cono Sur Silencio Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    209,00 лв.
  10. Enira Selection Neipperg Разфасовка: 750 ml.
    12,49 лв.
  11. Clarendelle Bordeaux Red Разфасовка: 750 ml.
    28,99 лв.
  12. Blossom Hill Red Разфасовка: 750 ml.
    6,99 лв.
  13. Merlot Blossom Hill Разфасовка: 750 ml.
    8,99 лв.
  14. Cabernet Sauvignon Blossom Hill Разфасовка: 750 ml.
    8,99 лв.
  15. Славянци Cabernet Разфасовка: 10 l.
    36,00 лв.
  16. Cono Sur Tocornal Merlot Разфасовка: 750 ml.
    8,49 лв.
  17. Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon 2018 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 8,49 лв. Промо цена 6,72 лв.
  18. Cono Sur Single Vineyard Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    20,40 лв.
  19. Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    15,49 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 79

Страница
на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.