Червено
Филтрирай
Избрани филтри
 1. Марка
  Mas La Chevaliere
 2. Марка
  Cellier Des Templiers
 3. Alc.%
  13.00%
Опции за пазаруване
Категория
 • Червено
Марка
 1. Agro Gento
 2. Casa Vinicola Zonin
 3. Cellier Des Templiers
 4. Cono Sur Vineyards & Winery
 5. Esporao
 6. Grand Renom
 7. La Vinsobraise    
 8. Mas La Chevaliere
 9. Ogier
 10. Rigal
 11. Ruffino
 12. Vescovado
 13. Villa Sandi
 14. Zelanos Winery
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница
 1. Terra Quercus Cellier Des Templiers Разфасовка: 750 ml.
  16,80 лв.
 2. Grignandises Cellier Des Templiers Разфасовка: 750 ml.
  15,75 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.