Червено
Филтрирай
Избрани филтри
 1. Марка
  Mas La Chevaliere
 2. Марка
  Colorito
 3. Марка
  Laroche Wines
 4. Марка
  Sanz
Опции за пазаруване
Категория
 • Червено
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

8 Артикули

на страница
 1. Colorito Red Blend 2019 Разфасовка: 750 ml.
  14,85 лв.
 2. Colorito Merlot, Cabernet Franc 2019 Разфасовка: 750 ml.
  20,10 лв.
 3. Colorito Syrah 2018 Разфасовка: 750 ml.
  20,10 лв.
 4. Sanz La Capital Roble Разфасовка: 750 ml.
  17,99 лв.
 5. 3 Grappes Rouges de la Chevaliere Разфасовка: 375 ml.
  8,78 лв.
 6. Mas La Chevaliere Syrah & Grenache Разфасовка: 750 ml.
  13,49 лв.
 7. Vina Laroche Carmenere Разфасовка: 750 ml.
  15,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

8 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.