Червено
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Mas La Chevaliere
  2. Марка
    Toro Run Winery
  3. Марка
    Cono Sur Vineyards & Winery
Опции за пазаруване
Категория
  • Червено
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница
  1. Cono Sur SINGLE VINEYARD Syrah Разфасовка: 750 ml.
    20,40 лв.
  2. Cono Sur SILENCIO Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    209,00 лв.
  3. Mas La Chevaliere Syrah & Grenache Разфасовка: 750 ml.
    13,49 лв.
  4. Cono Sur TOCORNAL Merlot Разфасовка: 750 ml.
    8,49 лв.
  5. Cono Sur TOCORNAL Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    9,49 лв.
  6. Cono Sur SINGLE VINEYARD Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    20,40 лв.
  7. Cono Sur RESERVA ESPECIAL Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    15,49 лв.
  8. Cono Sur OCIO Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    79,00 лв.
  9. Cono Sur BICICLETA Pinot Noir Разфасовка: 750 ml.
    11,99 лв.
  10. Cono Sur BICICLETA Merlot Разфасовка: 750 ml.
    13,49 лв.
  11. Cono Sur BICICLETA Carmenere Разфасовка: 750 ml.
    13,49 лв.
  12. Cono Sur BICICLETA Cabernet Sauvignon 2015 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 13,49 лв. Промо цена 8,63 лв.
  13. Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Разфасовка: 375 ml.
    5,95 лв.
  14. Cono Sur 20 BARRELS LIMITED EDITION Cabernet Sauvignon Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 36,00 лв. Промо цена 23,04 лв.
  15. Toro Run Winery Numanthia Разфасовка: 750 ml.
    79,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.