Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Ruffino Chianti Docg

Ruffino

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Това вино чудесно се комбинира с различни традиционни италиански ястия като равиоли, пица „Маргерита“ и говеждо карпачо. Неговата яркост и киселинност също го правят чудесен спътник за ястия като класическия хамбургер.
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 15-17 °C
Сорт Минимум 70% Санджовезе (Sangiovese) съчетано с други червени сортове, приети от DOCG кодовете като Мерло (Merlot) и Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon).
Вносител Авенди ООД
Ruffino Chianti DOCG е достъпно и лесно за пиене вино, което има предимно плодови и флорални аромати, с нотки на подправки и лешник. Вкусът на Chianti DOCG е мек със средно тяло и приятен баланс, разкриващ приятни плодови характеристики. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Ruffino Chianti Docg
Chianti DOCG заема специално място в сърцето и историята на Ruffino. Когато Иларио и Леополдо Руфино основават винарната през 1877 г., първото произведено от тях вино е било Chianti. Репутацията на това вино, е това което дава началото на ранния успех на Ruffino. Всъщност, преди Първата световна война, Ruffino е единственото Chianti, изнасяно в Съединените щати. В съответствие с традицията, Chianti DOCG се предлага в отличителта флорентинска бутилка (fiasco), напомняща сламената колба, в която Chianti е било първоначално бутилирано. Днес Ruffino Chianti DOCG е еталон за качество и последователност. За много любители на виното по целия свят, Ruffino Chianti е истинското Chianti.
Грозде от най-известните райони на Кианти се използва, за направата на Chianti DOCG. Ферментацията се подпомага от претакане чрез удар при спускане на виното от високо, във съдове от неръждаема стомана, поставени в бетонни вани, при контролирана температура. Chianti DOCG след това остарява в продължение на четири месеца в неръждаеми стоманени съдове в бетонни вани.
История на производител
Областта Тоскана е блестящата комбинация на различни фактори, които допринасят за неповторимите характеристики на виното от региона. Богатите на минерали почви, охлаждащото влиянието на Средиземно море и сухите лета подпомагат растежа и узряването на грозде в лозята, разположени на пищни, слънчеви хълмове. През 1877 г., братовчедите Иларио и Леополдо Руфино, прегърнали обща страст към винопроизводството, създават малка винарска изба в град Понтасивее, близо до Флоренция. Това е район, който вече има утвърдена, вековна традиция в отглеждането на изключително винено грозде.
Във времето качеството на вината на винарната Ruffino, се развиват все повече и повече. Братовчедите Руфино усъвършенстват своите умения като приемат за свое мото „Тук правим идеалното вино“. Скоро вината Ruffino стават еталон за чисти и балансирани вина. Имиджът на Ruffino е затвърден както в национален, така и в международен мащаб, когато тяхното Chianti печели златен медал на изложбата за вино в Милано през 1881 г., награда в изложението през 1884 г. и друг златен медал на изложението в Антверпен през 1885 г.
Заинтригуван от репутацията на винарската изба, през 1890 г. херцогът на Аоста предприема дълго пътуване, за да вкуси виното "Руфино", за което е чувал толкова много. Той е толкова впечатлен от вината, които опитал, че назначил Руфино за официален доставчик на италианското кралско семейство. През 1927 г. Руфино връща жеста, като кръщава своя първа реколта отлежали вина Riserva Ducale, кръстена на херцог Аоста, като признание за неговия уважаван патронаж.
Репутацията на вината Ruffino продължава да се разраства и Ruffino започва да изнася вината си в САЩ и други държави. Всъщност, първото вино Chianti, внесено и продавано в САЩ, бе това на Ruffino.
След Втората световна война Руфино закупува първия от своите Тоскански имоти - Villa di Montemasso (Вила ди Монтемасо) в региона Chianti Classico. Руфино продължава да инвестира в нови лозя и се превръща в една от първите големи винарни със собствени лозови насаждения в трите най-известни района в Италия, произвеждащи вино - Chianti Classico, Brunello di Montalcino и Vino Nobile di Montepulciano.
Ruffino се утвърди като лидер в Chianti, като придоби известност със своите последователност и качество, а Ruffino Chianti се превърна в глобален посланик на тосканските вина по целия свят. Не е изненадващо, че когато през 1984 год. Кианти за пръв път бе признато за вино DOCG, Ruffino Chianti DOCG получи първата гаранционна лента # AAA00000001.
Мнения за Ruffino Chianti Docg

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта