Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Рупел Каберне Совиньон И Мерло Спанча

Рупел

Налично

9,80 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Подходящо с риба тон и сьомга. Комбинация с патешко,печени кестени и пернат дивеч. Еленско месо. Жълти сирена. Свинско печено в опушен сос.
Alc.% 13.5%
Разфасовка 750 ml.
Регион Долината на Струма
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Мерло 50% и Каберне Совиньон 50%
Вносител Авенди ООД
Цвят- тъмно рубинен цвят
Аромат- в аромата се открива боровинка,зряла къпина,касис и червени горски плодове.Допълват се с тонове на конфитюр,шоколад и пикантни акценти на пипер и листенца от боровинка. На вкус е обемно,кадифено,сочно с дълъг какаов послевкус. Следи от кедрови нюанси. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Рупел Каберне Совиньон И Мерло Спанча
История на производител
Лозовите масиви на винарна „Рупел“ са разположени в най-югозападните части на България по склоновете на местността „Дурльовица” в землищата на с. Хърсово и с. Долно Спанчево /Санданско-Петричка котловина/. Началото на възникване на селата Хърсово и Долно Спанчево е от 10 век. Още по това време в землището на селата се отглеждат към 1200 декара лозя – предимно памид и широка мелнишка лоза, а виното, добивано от тях, от хилядолетия разнася славата на региона по света. Тук са идвали търговци още преди 13 век от Дубровник. Известността на виното стигнала и до видния политик Уинстън Чърчил, който също си поръчвал от този местен винен еликсир. Днес, носейки топлината на земята в душите си и вкуса на виното в сърцето си, постигнахме окрупняване земята на дедите си и възстановяване на лозовите масиви. Лозята се засаждат през 2006 г. Посадъчният материал пристига селектиран от френската пипенерия «ГИОН» и «ТРОАНТ» Италия. Лозарството и винарството са традиционни за региона, а съвременните проучвания показват, че тероарът на региона е уникален за България и е подходящ за отглеждане предимно на червени сортове грозде. Лозовият масив е защитен от всички страни с планински възвишения – Пирин, Беласица, Малешево и Огражден. Мекият и сух климат, близостта на Бяло море осигуряват идеални условия за отглеждане на грозде.
Мнения за Рупел Каберне Совиньон И Мерло Спанча

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта