Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Esporao Monte Velho White

Esporao

Налично

7,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Миди и риба на скара, меки сирена, салати и вегетариански ястия
Alc.% Не
Разфасовка 375 ml.
Регион Алентежо (Alentejo)
Температура за сервиране 10°C
Сорт Антао Ваз, Перум, Рупейро (Antao Vaz, Perrum,  Roupeiro) 
Награди 2014, San Diego International Wine Competition – Silver 2014, Concours Mondial Bruxelles – Silver
Вносител Трансимпорт ООД
Ароматът е свеж плодов аромат с нотки на бяла праскова и портокалова кора. Вкусът е елегантен и добре балансиран с дълъг и ароматен финал.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Esporao Monte Velho White
Цвят: светло сламено жълт

Аромат: свеж плодов аромат с нотки на бяла праскова и портокалова кора

Вкус: елегантен и добре балансиран с дълъг и ароматен финал
История на производител
От основаването си през 1973 г., Ешпорао е собственост на семейство Рокет,отначоло частично, а от 1989 изцяло.      Ешпорао е един от най-големите производители на вино и зехтин в Португалия и променя имиджа и авторитета на португалските вина по света.   Ешпорао притежава две изби: Herdade Esporão и Quinta dos Murças.
На българският пазар са представени избите Herdade Esporão с марките Ешпорао Резерва, Вердельо, Монте Вельо и Аландра и Quinta dos Murças с Асобио, Кинта Дос Мурсас Резерва и Кинта Дос Муркаш ПортоТауни 10 год.

Хердаде до Ешпорао е винарна, разположена на 180 км южно от Лисабон в местноста Алентежу, в китното градче Регуенгош де Монсараз. Ешпорао е един от най-големите производители на вино в Португалия със своите 550 хектара лозя.
Тероар – Хердаде до Ешпорао има уникален тероар (комбинация от почви, климат и сортове грозде), който е комбинация от много особен климат, под влияние на голямото централно езеро, различни видове почва, както и от дългогодишно наследство в лозарството на местни сортове грозде, различни от всички останали. Широката гама от температури в Хердаде до Ешпорао е характерно за континентално - средиземноморски климат, с по-малко амплитуди от ефекта на голямото централно езеро. Възползвайки се от много часове на слънце, много бедни почви са разделени между шисти глина (фино сиво - червено) и гранит, получени от вулканична скала. Именно тази уникална комбинация , заедно с възрастта на някои от нашите най-стари лозя, които са на над 40 годишна възраст правят вината на Хердаде до Ешпорао специални и уникални.

Енология -  От всички под-региони в Алентежу, ние избрахме Регуенгош де Монсараз, той гарантирана пълноценни, но елегантни вина, които са закръглени и съблазнителни , благодарение на комбинацията от бедни, каменисти почви и труден летен климат, който носи горещи дни и прохладни нощи , последвани от суровата зима . Именно тук , в сърцето на Регуенгош де Монсараз, вината са най- балансирани , като в същото време мощни, привлекателни , живи с добър потенциал за стареене.

"Ние изградихме първата ни винарна през 1985 г., която е проектирана да функционира почти изцяло с помощта на гравитацията. Тя е една от най-модерните и сложни винарни в Португалия, допълнена от тунели и подземни изби, които ни позволиха да се контролира температурата и естествената влажност. Решихме да изградим и втора самостоятелна изба през 2002 г., което ни позволи отделни винификкации, като запазихме първата винарна за червено вино, а новата за бели вина. Малко след това построихме и трета винарна, която е предназначена за най-изключителните ни вина, където нито един детайл за производство на висококачествени вина не се пренебрегва."
Мнения за Esporao Monte Velho White

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта