Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Налично

3,60 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Леки червени меса, печени зеленчуци, дивеч и сирена.
Разфасовка 375 ml.
Регион Розовата долина
Температура за сервиране 16 - 18 ºC
Сорт Пино Ноар (Pinot Noir)
Вносител Авенди ООД
Типичен сортов цвят, с аромат и вкус на череши, вишни и канела, добре интегриран дъб, с минерални нотки и запомнящ се финал.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Leva Pinot Noir
Червено регионално сухо вино
Чисто сортово плодово сухо вино от собствените лозя на Винекс Славянци в Розовата долина. Типичен сортов цвят, с аромат и вкус на череши, вишни и канела, добре интегриран дъб, с минерални нотки и запомнящ се финал.
История на производител
Винекс Славянци се състои от четири винарски изби: Славянци, Сунгурларе, Лозарево и Карнобат, които произвеждат около 150 000 хектолитра вино, вермут и ракия годишно. Съдовият капацитет е 300 000 хектолитра, в това число 200 000 хектолитра за първично винопроизводство и 1600 дъбови бъчви с вместимост 200 л.

Винарната разполага с четири модерни технологични линии за студено стерилно бутилиране на тихо и пенливо вино, вермут, ракия и бренди, както и линия за опаковки „bag in box“ с вместимост от 3 до 10 литра.

Лозовите масиви на Винекс Славянци са около 700 ха и са разположени по южните склонове на хълмовете на Сунгурларската долината. Сортовете, които се отглеждат, са червен мискет, шардоне, гевюрцтраминер, мускат отонел, немски ризлинг, совиньон блан, вионие, пино гри, грюнер, пино ноар, мерло, каберне совиньон, каберне фран, шираз.
Мнения за Leva Pinot Noir

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта