Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    0,00 лв. - 24,99 лв.
Опции за пазаруване
Категория
  • Пенливо
Марка
  1. Bottega
  2. CAJ
  3. Cinzano
  4. Cipriani
  5. Freixenet
  6. Hoya De Cadenas
  7. La Gioiosa
  8. Martini
  9. Pitars
  10. Villa Sandi
  11. Винекс Славянци
  12. Chandon
  13. Edoardo Miroglio
Less

Пенливо вино

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 44

Страница
на страница
  1. Edoardo Miroglio Brut Zero Разфасовка: 750 ml.
    24,00 лв.
  2. Edoardo Miroglio Brut Blanc Разфасовка: 750 ml.
    24,00 лв.
  3. Edoardo Miroglio Brut Rose Разфасовка: 750 ml.
    24,00 лв.
  4. Edoardo Miroglio Brut Разфасовка: 750 ml.
    24,00 лв.
  5. Cinzano Pro Spritz Разфасовка: 750 ml.
    12,50 лв.
  6. Chandon Garden Spritz Разфасовка: 187ml
    11,99 лв.
  7. CAJ Prosecco D.O.C Разфасовка: 750 ml.
    22,90 лв.
  8. Cipriani Bellini Peach Разфасовка: 750 ml.
    22,90 лв.
  9. Freixenet Cordon Rose Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
  10. Freixenet Cordon Negro Brut Разфасовка: 750 ml.
    14,99 лв.
  11. Freixenet Carta Nevada Brut Разфасовка: 750 ml.
    13,68 лв.
  12. Rosato Spumante Rose Prestige Разфасовка: 750 ml.
    11,99 лв.
  13. Spumante Cuvee Prestige Разфасовка: 750 ml.
    11,99 лв.
  14. Hoya De Cadenas Semi-Seco Разфасовка: 750 ml.
    16,00 лв.
  15. Hoya De Cadenas Cava Brut Nature Разфасовка: 750 ml.
    14,00 лв.
  16. Hoya De Cadenas Cava Brut Разфасовка: 750 ml.
    14,00 лв.
  17. Villa Sandi Prosecco Asolo Superiore Разфасовка: 750 ml.
    19,99 лв.
  18. La Gioiosa Prosecco Doc Treviso Разфасовка: 200 ml.
    4,25 лв.
  19. Villa Sandi Prosecco Il Fresco Разфасовка: 200 ml.
    4,79 лв.
  20. Bottega Amore Moscato Разфасовка: 750 ml.
    15,99 лв.
  21. Bottega Prosecco Extra Dry Разфасовка: 750 ml.
    19,99 лв.
  22. Bottega Prosecco Разфасовка: 750 ml.
    15,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 44

Страница
на страница

Пенливо

Финият и леко газиран вкус, блясъкът, цветът и специфичният звук от отварянето на бутилка пенливо вино могат напълно да превърнат всеки един ден в повече от добър. От векове това вино се асоциира с лукс и разкош. Въпреки това да не е убедително основание да не го пием ежедневно, то просто не е вино за всеки ден. Пенливите, наричани още искрящи вина, съдържат мехурчета от въглероден двуокис. Мехурчетата са естествен продукт на ферментацията, който винопроизводителите понякога решават да затворят във виното.

Пенливи (или искрящи) вина е официалният термин за категорията вина с мехурчета.

Шампанското е най-известното пенливо вино. За производството му се използват три определени сорта грозде – шардоне, пино ноар и пино мьоние. Това, което много хора знаят е, че идва от Шампан – регион във Франция. Това, което малко хора знаят, са подробностите около специфичния начин, по който виното се газира само. Непокорните мехурчета са естествен газ, който се отделя при всяка ферментация. А когато времето е по-хладно, както е в Шампан, процесът на ферментация протича по-бавно и, ако виното се бутилира преждевременно, то се газира. По този метод се произвеждат абсолютно всички вина в целия свят, които се наричат естествено пенливи. Вината от Шампан са се прочули по цял свят, а наименованието „шампанско“ непрестанно се е заемало от производители в други части на света и започнало да се използва като нарицателно за цялата категория пенливи вина. Което за французите се превръща в национален въпрос, а Европейският съюз забранява, на която и да било друга страна-членка да нарича пенливите си вина „шампанско“.

Ето защо естествено пенливото вино от Италия се нарича „просеко“, от Испания –„кава“, а от останалата част на Франция –„креман“. У нас то се нарича искрящо или пенливо вино, получено по традиционна технология.