Филтрирай
Избрани филтри
  1. Сорт
    Pinot Noir
Опции за пазаруване
Категория
  • Пенливо
Сорт
  1. 100% Пино Ноар
  2. 100% Шардоне
  3. 100% Шардоне с произход от следните селца, разположени в Шампан: 40% Avize, 35% Chouilly, 15% Cramant и 10% Oger
  4. 20% Шардоне, 40% Пино Мюние и 40% Пино Ноар
  5. 35% Шардоне, 35% Пино Ноар и 30% Мюние
  6. 40% Пино Ноар, 25% Шардоне, 35% Пети Мюниер
  7. 40% Пино Ноар, 30% Шардоне, 30% Мюние
  8. 40% Шардоне, 30% Пино Ноар, 30% Мюние
  9. 50% Пино Ноар, 25% Пино Мюние и 25% Шардоне
  10. 50% Пино Ноар, 30% Шардоне, 20% Пино Мюние / от което 15% са резервни червени вина от Шампан/
  11. 50% Пино Ноар, 50% Шардоне
  12. 60% Пино Мюние, 30% Пино Ноар и 10% Шардоне и 60% резервни вина
  13. Pinot Noir
  14. Бленд от сортове за Шампанско
  15. Глера (Glera)
  16. Глера, (Glera)
  17. Макабео и Шардоне
  18. Мускат (Muscat)
  19. Пино Бианко, Пино Неро (Pinot Bianco,Pinot Nero 
  20. Пино ноар (44 – 48%), Мюниер и Шардоне (Pinot Noir 44 – 48%, Meunier Chardonnay)
  21. Пино Ноар (Pinot Noir)
  22. Пино ноар 50 – 55%, Мюниер 15 – 20%, Шардоне 25%. (Pinot Noir 50 – 55%, Meunier 15 – 20%, Chardonnay 25%)
  23. Пино Ноар, Пино Мюниер и Шардоне
  24. Пино Ноар, Пино Мюние
  25. Сунгурларски сортове
  26. Шардоне
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница
  1. Bottega Prosecco Rose Gold Разфасовка: 200 ml.
    6,49 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница

Пенливо

Финият и леко газиран вкус, блясъкът, цветът и специфичният звук от отварянето на бутилка пенливо вино могат напълно да превърнат всеки един ден в повече от добър. От векове това вино се асоциира с лукс и разкош. Въпреки това да не е убедително основание да не го пием ежедневно, то просто не е вино за всеки ден. Пенливите, наричани още искрящи вина, съдържат мехурчета от въглероден двуокис. Мехурчетата са естествен продукт на ферментацията, който винопроизводителите понякога решават да затворят във виното.

Пенливи (или искрящи) вина е официалният термин за категорията вина с мехурчета.

Шампанското е най-известното пенливо вино. За производството му се използват три определени сорта грозде – шардоне, пино ноар и пино мьоние. Това, което много хора знаят е, че идва от Шампан – регион във Франция. Това, което малко хора знаят, са подробностите около специфичния начин, по който виното се газира само. Непокорните мехурчета са естествен газ, който се отделя при всяка ферментация. А когато времето е по-хладно, както е в Шампан, процесът на ферментация протича по-бавно и, ако виното се бутилира преждевременно, то се газира. По този метод се произвеждат абсолютно всички вина в целия свят, които се наричат естествено пенливи. Вината от Шампан са се прочули по цял свят, а наименованието „шампанско“ непрестанно се е заемало от производители в други части на света и започнало да се използва като нарицателно за цялата категория пенливи вина. Което за французите се превръща в национален въпрос, а Европейският съюз забранява, на която и да било друга страна-членка да нарича пенливите си вина „шампанско“.

Ето защо естествено пенливото вино от Италия се нарича „просеко“, от Испания –„кава“, а от останалата част на Франция –„креман“. У нас то се нарича искрящо или пенливо вино, получено по традиционна технология.