Филтрирай
Избрани филтри
 1. Марка
  Montaudon
 2. Марка
  Bottega
Опции за пазаруване
Категория
 • Пенливо
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

13 Артикули

на страница
 1. Bottega Prosecco Gold Rose Jeroboam Разфасовка: 3 l.
  199,99 лв.
 2. Bottega Prosecco Gold Jeroboam Разфасовка: 3 l.
  207,99 лв.
 3. Bottega Prosecco Gold Magnum Разфасовка: 1.5 l.
  82,99 лв.
 4. Bottega Amore Moscato Разфасовка: 750 ml.
  16,69 лв.
 5. Bottega Prosecco Extra Dry Разфасовка: 750 ml.
  20,79 лв.
 6. Bottega Prosecco Разфасовка: 750 ml.
  16,99 лв.
 7. Bottega Gold Prosecco Разфасовка: 750 ml.
  36,39 лв.
 8. Bottega Amore Moscato Разфасовка: 200 ml.
  Редовна цена 6,79 лв. Промо цена 6,31 лв.
 9. Bottega Prosecco Rose Gold Разфасовка: 200 ml.
  8,99 лв.
 10. Bottega Prosecco Разфасовка: 200 ml.
  6,79 лв.
 11. Bottega Gold Prosecco Разфасовка: 200 ml.
  8,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

13 Артикули

на страница

Пенливо

Финият и леко газиран вкус, блясъкът, цветът и специфичният звук от отварянето на бутилка пенливо вино могат напълно да превърнат всеки един ден в повече от добър. От векове това вино се асоциира с лукс и разкош. Въпреки това да не е убедително основание да не го пием ежедневно, то просто не е вино за всеки ден. Пенливите, наричани още искрящи вина, съдържат мехурчета от въглероден двуокис. Мехурчетата са естествен продукт на ферментацията, който винопроизводителите понякога решават да затворят във виното.

Пенливи (или искрящи) вина е официалният термин за категорията вина с мехурчета.

Шампанското е най-известното пенливо вино. За производството му се използват три определени сорта грозде – шардоне, пино ноар и пино мьоние. Това, което много хора знаят е, че идва от Шампан – регион във Франция. Това, което малко хора знаят, са подробностите около специфичния начин, по който виното се газира само. Непокорните мехурчета са естествен газ, който се отделя при всяка ферментация. А когато времето е по-хладно, както е в Шампан, процесът на ферментация протича по-бавно и, ако виното се бутилира преждевременно, то се газира. По този метод се произвеждат абсолютно всички вина в целия свят, които се наричат естествено пенливи. Вината от Шампан са се прочули по цял свят, а наименованието „шампанско“ непрестанно се е заемало от производители в други части на света и започнало да се използва като нарицателно за цялата категория пенливи вина. Което за французите се превръща в национален въпрос, а Европейският съюз забранява, на която и да било друга страна-членка да нарича пенливите си вина „шампанско“.

Ето защо естествено пенливото вино от Италия се нарича „просеко“, от Испания –„кава“, а от останалата част на Франция –„креман“. У нас то се нарича искрящо или пенливо вино, получено по традиционна технология.