Розе

Розе
Филтрирай
La Bollina Tinetta Rose
La Bollina Tinetta Rose Разфасовка 750 ml.

Розе с ярък цвят на сьомга. Ароматът на череша, ягода и цветя се допълват от аромат на свежи подправки и се сливат в едно хармонично тяло, което гали небцето.

Капатово Розе от Гренж и Мурведър
Капатово Розе от Гренж и Мурведър Разфасовка 750 ml.

Цвят: Светло розoв

Аромат: На горски ягоди, череши

Вкус: Плътен, структуриран с фин и сладък плодов финал

Terra Quercus Rose Cellier Des Templiers
Terra Quercus Rose Cellier Des Templiers Разфасовка 750 ml.

Прекрасно  розе  получено от добрата симбиоза на преобладаващ   гренаш, който дава плътността на тялото, а ефирния и свеж плодов аромат се дължи на  сорта сира. Това вино носи финеса и почерка на новото , модерно розе,като  същевременно продължава и традицията на производство характерна за Прованса.Розе с подчертан финес и хармоничност.

Grignandises Rose Grignan Les Adhemar
Grignandises Rose Grignan Les Adhemar Разфасовка 750 ml.

Това прекрасно розе е абсолютен пример за традицията и майсторството на производство,наследено от рицарите тамплири и запазено до днешни дни в единствената по рода си Тамплиерска изба в Ришеранш. Свежо,богато на плодови аромати,дължащи се на преобладаващата сира,а завършеността и интензитета на вкуса е постигната  благодарение на  плътността на гренаша. Вино с ясно изразен свеж и плодов характер.

Розе

Розетата съчетават в себе си качествата, както на белите, така и на червените вина. Поднасят плодовите нюанси и различните по сила танини, характерни за червените вина, но за сметка на това се сервират охладени, което е голям плюс за любителите на белите вина.

Технологията в производството им също е някъде по средата. Използват се червени сортове, но се обработват по методите за направа на бели вина. Мъстта остава в контакт с гроздовата каша точно толкова, колкото е необходимо за извличането на желания цвят. Следват етапите на пресоване и ферментация.

Освен този метод за производство на розе, съществува и друг – смесване на бяло и червено вино, но този метод е позволен единствено за направата на висококачествено шампанско в областта Шампан, Франция. 

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)