Розе
Филтрирай
Избрани филтри
  1. Сорт
    Гренаш и Мурведър
Опции за пазаруване
Категория
  • Розе

Розе

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница

Розе

Розетата съчетават в себе си качествата, както на белите, така и на червените вина. Поднасят плодовите нюанси и различните по сила танини, характерни за червените вина, но за сметка на това се сервират охладени, което е голям плюс за любителите на белите вина.

Технологията в производството им също е някъде по средата. Използват се червени сортове, но се обработват по методите за направа на бели вина. Мъстта остава в контакт с гроздовата каша точно толкова, колкото е необходимо за извличането на желания цвят. Следват етапите на пресоване и ферментация.

Освен този метод за производство на розе, съществува и друг – смесване на бяло и червено вино, но този метод е позволен единствено за направата на висококачествено шампанско в областта Шампан, Франция.